קבוצת נמלי AD וקבוצת CMA CGM מכריזות על הסכם להשקעה של 570 מיליון דולר בטרמינל חדש בנמל ח'ליפה

דרוג:

 

קבוצת נמלי AD וקבוצת CMA CGM  מכריזות על הסכם להשקעה של 570 מיליון דולר בטרמינל חדש בנמל ח'ליפה

 

*על פי הסכם זיכיון ל-35 שנה, הטרמינל החדיש ייפתח בשנת 2024 עם קיבולת ראשונית של 1.8 מיליון יחידות TEUs

 

*נמל ח'ליפה הופך למרכז אזורי עבור שלוש מארבע חברות הספנות המובילות בעולם

 

אבו דאבי, איחוד האמירויות הערביות, 9 בספטמבר 2021, (BUSINESS WIRE) :

 

AD Ports Group, המנחה המובילה באזור של לוגיסטיקה, תעשייה ומסחר, וקבוצת CMA CGM שבסיסה בצרפת, מובילה עולמית בתחום הספנות והלוגיסטיקה, הודיעו על חתימת הסכם זיכיון ל-35 שנה.

 

על פי תנאי ההסכם, יוקם מסוף חדש בנמל ח'ליפה, יציאת המכולות החצי אוטומטית הראשונה באזור GCC, שתנוהל על ידי מיזם משותף בבעלות חברת הבת  CMA CGM מסופי CMA (עם נתח של 70 אחוז) וקבוצת נמלי AD (נתח של 30%). השותפים צפויים להתחייב לפרויקט בכ-570 מיליון דירהם (154 מיליון דולר).

 

מסוף חדשני המלווה את צמיחת נמל ח'ליפה

 

עם תחילת הבנייה בשנת 2021, הטרמינל החדש אמור להימסר בשנת 2024 ובשלב 1, אורך המזח הראשוני יהיה של 800 מטר וקיבולת שנתית מוערכת של 1.8 מיליון TEUs. קבוצת נמלי AD תהיה אחראית על פיתוח מגוון רחב של עבודות ותשתיות ימיות תומכות. זה כולל עד 1,200 מטר של קיר מזח, שובר גלים 3,800 מטר, רציף רכבת בנוי לחלוטין, ו- 700,000 מ"ר של חצר מסוף.

 

הטרמינל יספק ל- CMA CGM מרכז אזורי חדש ויאפשר לקבוצה לפתח את היצע השירותים שלה בין אבו דאבי לדרום אסיה, מערב אסיה, מזרח אפריקה, אירופה והים התיכון וכן המזרח התיכון ותת היבשת ההודית.

 

עם השקעה גדולה זו, קבוצת CMA CGM  דוחפת קדימה עם אסטרטגיית ההתרחבות הגלובלית שלה כמפעילת מסוף מובילה. הקבוצה מפעילה כיום 49 מסופי נמל ב-27 מדינות באמצעות חברות הבת שלה CMA מסופי טרמינל וטרמינל לינק.

 

נמל ח'ליפה, מרכז לשלוש מארבע חברות הספנות המובילות בעולם

 

קבוצת CMA CGM היא השלישית מארבעת גופי הספנות המובילים בעולם שמשלבים כוחות עם המנחה המוביל של אבו דאבי בסחר, לוגיסטיקה ותעשייה. ההסכם מאשר את מעמדו של נמל ח'ליפה כאחד הנמלים הגדולים היחידים בעולם המספקים מרכזים לשלושה מקווי הספנות המובילים בעולם, וכן משמש כחלק אינסטרומנטלי מהסחר הימי העולמי המחבר בין השווקים ממזרח למערב.

 

CMA CGM, שותף מחויב לכלכלת איחוד האמירויות

 

מיקומן הגיאוגרפי המרכזי של איחוד האמירויות ואבו דאבי, במרכז נתיבי הסחר הבינלאומיים, מאפשר לקבוצת CMA CGM  ליישם תוכניות פיתוח אסטרטגיות, לחזק את מעמדה במפרץ ולספק את השירותים הטובים ביותר כדי לענות על צרכי לקוחותיה.

 

קבוצת CMA CGM, הנמצאת באיחוד האמירויות מזה 15 שנה, מעסיקה כ-450 עובדים ב-10 משרדים כדי לספק ללקוחות את פתרונות השירות הימי והלוגיסטי הטובים ביותר. הקבוצה מחברת את איחוד האמירויות לעולם עם 13 שירותים שבועיים ל-9 נמלים.

 

יו"ר קבוצת נמלי AD, פאלח מוחמד אל-אחאבי, אמר: "אחד הגורמים המרכזיים שתרמו רבות לצמיחה הכלכלית של אבו דאבי ואיחוד האמירויות היה הסביבה הכלכלית היציבה שלנו בשלה להשקעות זרות. יחד עם אזורים חופשיים תחרותיים ויוזמות מעורבות עסקית המסייעות לעסקים זרים לבסס נוכחות במדינה בקלות, איחוד האמירויות הפכה ליעד השקעה מרכזי בקרב רבים מהשחקנים המובילים בעולם המבקשים להרחיב את תפוצתם למזרח התיכון.

 

"הסכם ציון דרך זה עם קבוצתCMA CGM  הוא דוגמה מצוינת לאותם מאמצים מתמשכים והסכם שיאיץ באופן משמעותי את הסחר ואת התפתחות התעשייה באיחוד האמירויות ומעבר לה".

 

"בנוסף להגדלת נפחי הסחר דרך הנמל שלנו והעלאת הפיתוח הכלכלי של איחוד האמירויות, אנו צופים כי קיבולת המתקן וקשרי סחר נוספים עם יעדי נמלים בעלי פרופיל גבוה אחרים יניעו השקעה בעסקים מקומיים ובאזורי התעשייה שלנו, יזרזו את הפיתוח של מגזרים מרכזיים כולל ייצור ולוגיסטיקה, ויגדילו את הביקוש לכוח אדם".

 

"הסכם זה יסייע לנו לממש את שאיפותינו ארוכות הטווח להפוך למפעיל מוביל ב-10 הנמלים, התעשייה והלוגיסטיקה על ידי הרחבת הקיבולת והצמיחה שלנו ברחבי האזור ומעבר לו. בסך הכל, אנו צופים כי בחמש השנים הקרובות המיזם המשותף של מסופי CMA יניע את המשך הפיתוח של אזור התעשייה ח'ליפה באבו דאבי (KIZAD), ובמקביל יתרום משמעותית לתוצר הלאומי".

 

קפטן מוחמד ג'ומה אל שמעיסי, מנכ"ל AD Ports Group, אמר: "הוספת מסוף מכולות חדש בנמל ח'ליפה, שינוהל על ידי מיזם משותף שהוקם בשיתוף עם מסופי CMA, פותחת פרק חדש במאמצי הארגון שלנו להפוך למנחה מרכזי של הסחר העולמי, ומעלה את מעמדה של אבו דאבי כמרכז אזורי ובינלאומי לסחר ימי.

 

"עם הוספתה של חברת ספנות מובילה נוספת בעולם, תהפוך את נמל ח'ליפה למרכז עבור שלוש מארבע חברות הספנות המובילות בעולם. תוספת זו יוצרת הזדמנויות לפתוח נתיבי סחר לשווקים חדשים באירופה, אפריקה, מערב אסיה ודרום אסיה. בבית אנו מצפים לנוכחותו של מסוף קווי הספנות, שיתחבר ישירות למסוף הרכבות הקרוב של נמל ח'ליפה וינצל את שירותיו, כדי להאיץ את זרימות הסחר הנכנסות ויוצאות מאיחוד האמירויות, ובמקביל לעודד את לקוחות קבוצת CMA CGM  לשקול הקמת נוכחות באבו דאבי".

 

רודולף סעדה, יו"ר ומנכ"ל קבוצת CMA CGM, אמר: "הפרויקט השאפתני שאנו משיקים היום באבו דאבי מסמן אבן דרך חשובה באסטרטגיית הפיתוח של CMA CGM  באזור.

 

טרמינל חדשני זה יתרום לשיפור מעמדו של נמל ח'ליפה כמרכז עולמי מוביל ולהגברת כלכלת האזור, האצת זרימת הסחר לאבו דאבי ומחוצה לה.

זה גם יאפשר לקבוצה שלנו להרחיב את רשת השילוח והלוגיסטיקה שלה באזור, שם אנו רואים פוטנציאל צמיחה רב".

 

כדי לצפות בסרטון וידאו על ההסכם, בקרו: https://youtu.be/hvW0sgIOonY

 

אודות AD Ports Group

 

למידע נוסף, אנא בקרו: adports.ae

 

Twitter @AbuDhabiPorts

LinkedIn: linkedin.com/company/abudhabiports

Instagram: instagram.com/AbuDhabiPorts

Facebook: facebook.com/AbuDhabiPorts

אודות CMA CGM

עקבו אחר CMA CGM Group ב:

https://twitter.com/cmacgm

https://www.linkedin.com/company/cma-cgm

https://www.facebook.com/cmacgm

http://instagram.com/cmacgm/

https://www.youtube.com/channel/UCAMAVVaqikbzeE3znzw6lVQ

*מקןר: AETOSWire

ליצירת קשר:

AD Ports Group
Sana Maadad
[email protected]
+971506250890

CMA CGM
Media Relations
[email protected]

 

מולטימדיה:

 

 Photo

 

שיח' ח'אלד בן מוחמד בן זאיד אל נהיאן, חבר מועצת המנהלים של אבו דאבי ויו"ר המשרד המנהל של אבו דאבי, נפגש עם גורמים בקבוצת נמלי AD וקבוצת CMA CGM  כדי לחזות בחתימה על הסכם זיכיון ביניהם. (צילום: AETOSWire)

 

 Logo

 

 

מקור: AD Ports Group

 

תוכן הודעה זו בשפת המקור, היא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

 

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire

 

לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769

 


תגיות של המאמר: AD Ports Group |

כתבות נוספות בקטגוריה קריירה ועבודה, כספים ופיננסים

הודעה למשקיעי UWMC: משרד רוזן עורכי דין מזכיר למשקיעי UWM Holdings Corporation  שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, כי המועד האחרון להגשת בקשה לשמש כתובע המרכזי בתביעה ייצוגית בניירות ערך הוא ה-13 באוקטובר 2026 משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
הודעה למשקיעי XTIA: משרד רוזן עורכי הדין מזכיר למשקיעי XTI Aerospace, Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, כי המועד האחרון להגשת בקשה לשמש כתובע המרכזי בתביעה ייצוגית בניירות ערך הוא ה-27 באוקטובר 2026 משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי
גרדיאנט מרחיבה את הפעילות בהודו עם הנהגה חדשה, חמישה חוזים חדשים והגדלת הצוות ב-40% הודו בונה את המפעלים שעומדים בבסיסה של כלכלת הבינה
מדיסקה ו-EUROAPI כורתות ברית אסטרטגית לחיזוק גישת ה-API עבור תרכובות פרמצבטיות ‏Medisca ו-EUROAPI חתמו על הסכם לשותפות אסטרטגית ה
מועד אחרון בנוגע ל- HDB: רוזן, יועץ משפטי גלובלי למשקיעים, קורא למשקיעי HDFC Bank Limited שספגו הפסדים העולים על 100 אלף דולר להבטיח ייצוג משפטי לפני המועד האחרון והחשוב ב-13 באוקטובר בתביעה ייצוגית בניירות– HDB משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
קבוצת EBC Financial  בתערוכת iFX EXPO Asia 2026 תעסוק בשווקים, טכנולוגיה ושיח בתעשייה נוף המסחר באסיה משתנה במהירות. הטכנולוגיה מאיצה את
בית משפט בנבדה מסיר הגבלה ומאפשר ל-EESystem לשתף הקלטה של ​​פגישה מנובמבר 2024 ב-25 בספטמבר 2026, השופטת אריקה מנדוזה מבית המשפט
GTC Prime משתפת פעולה עם Centroid Solutions לאספקת נזילות למגוון נכסים באמצעות CS 360 Bridge GTC Prime, ספקית של פתרונות נזילות מוסדיים, הודיעה
Corpay Cross-Border מרחיבה את השותפות הבלעדית עם WBSC *Corpay, Inc. (NYSE: CPAY), מובילה עולמית בתחום הת
קוריה משקיעה 28 מיליון דולר בייצור רכיבים פעילים (API) סטריליים Curia Global, Inc. (קוריה), ארגון מוביל גלובלי למח
שרבון מינתה את פיטר ג'. קרלסון למנהל מכירות ללקוחות אסטרטגיים פיטר ג'. קרלסון מצטרף לחברת Chervon בתפקיד מנהל מכ
שרבון מינתה את דניאל ל. אבוט למנהל מכירות – מערב ארה"ב דניאל ל. אבוט מצטרף לחברת Chervon בתפקיד מנהל מכיר
שרבון מינתה את ניל הריסון לתפקיד סגן נשיא למכירות ושיווק ומנכ"ל Chervon קנדה ניל הריסון מצטרף לחברת Chervon בתפקיד סגן נשיא למכ
שרבון מינתה את קלאודיו צ'יאפטה לסגן נשיא למכירות קמעונאיות ב-Chervon  קנדה קלאודיו צ'יאפטה מצטרף לחברת Chervon בתפקיד סגן נשי
מועד אחרון בנוגע ל-UWMC: רוזן, יועץ משפטי מוביל למשקיעים, קורא למשקיעי UWM Holdings Corporation להצטייד בייצוג משפטי לקראת המועד החשוב ב-13 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – UWMC מדוע: משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד ע
מועד אחרון בעניין XTI Aerospace: רוזן, המייצג משקיעים וזוכה להערכה ברמה הארצית, קורא למשקיעי XTI Aerospace, Inc לשכור ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – XTIA משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
Henley & Partners – ארגנטינה מכריזה על תוכנית חדשה לקבלת אזרחות באמצעות השקעה ארגנטינה חשפה את פרטי התוכנית החדשה שלה לקבלת אזרח
אנדרסן גלובל מחזקת את הנוכחות המשפטית שלה בפקיסטן באמצעות פירמה חברה חדשה Andersen Global מחזקת את הנוכחות המשפטית שלה בפקיס
ALIF Holding מניחה את אבן הפינה לשלב הראשון של הפארק התעשייתי באום אל קוויין קבוצת ALIF Holding, הזרוע התעשייתית של חברת Robo.a
American Wave Machines הגישה תביעה בגין הפרת פטנט נגד WhiteWater West Industries American Wave Machines, Inc. (AWM), חברת טכנולוגיי
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)