תרו מפרסמת את התוצאות בשנה שהסתיימה ב-31 במרץ 2017

דרוג:

הותורן, ניו יורק, 22 במאי 2017, (BUSINESS WIRE):

תרו תעשיות פרמצבטיקה בע"מ ("תרו" או "החברה") (NYSE:TARO) פרסמה היום תוצאות כספיות לא מבוקרות לרבעון והשנה שהסתיימו ב-31 במרץ 2017.

דגשים ברבעון שהסתיים ב-31 במרץ 2017 – לעומת 31 במרץ 2016

  • המכירות נטו של 196.4 מיליון דולר קטנו ב-68.7 מיליון דולר, או 25.9%, בגלל תחרות מתגברת מתמשכת וסביבת המחירים המאתגרת. הכמויות הכוללות גדלו ב-3%.
  • הרווח הגולמי של 143.8 מיליון דולר קטן ב-80.4 מיליון דולר, וכאחוז מהמכירות נטו  היה 73.2% לעומת 84.6% ברבעון המקביל בשנה שעברה.
  • הוצאות המחקר ופיתוח של 19.9 מיליון דולר נשארו כמו ברבעון המקביל.
  • הוצאות המכירה, שיווק, כלליות והנהלה של 22.2 מיליון דולר קטנו במקצת.
  • ההכנסה התפעולית של 101.7 מיליון דולר קטנה ב-80 מיליון דולר וכאחוז מהמכירות נטו הייתה 51.8% לעומת 68.6% ברבעון המקביל בשנה שעברה.
  • ההוצאה על מטבע חוץ (מט"ח) קטנה ב-41.6 מיליון דולר ל-5.8 מיליון דולר, בעיקר בגלל היחלשות הדולר האמריקני מול הדולר הקנדי בשיעור נמוך יותר מאשר בשנה הקודמת.
  • ההוצאה על מיסים קטנה ב-5.6 מיליון דולר ל-17.3 מיליון דולר וכתוצאה מכך שיעור המס האפקטיבי היה 17.3% לעומת 16.6% ברבעון המקביל בשנה שעברה.
  • ההכנסה הנקייה המיוחסת לתרו הייתה 83.0 מיליון דולר לעומת 115.0 מיליון דולר, וכתוצאה מכך הרווח המדולל למניה היה $2.05 לעומת $2.68 ברבעון המקביל בשנה שעברה.

דגשים בשנה שהסתיים ב-31 במרץ 2017 – בהשוואה ל-31 במרץ 2016

  • המכירות נטו של 879.4 מיליון דולר קטנו ב-71.4 מיליון דולר, או 7.5%. הכמויות הכוללות גדלו ב-2% לעומת השנה הקודמת.
  • הרווח הגולמי של 671.3 מיליון דולר קטן ב-107.7 מיליון דולר, וכאחוז מהמכירות נטו  היה 76.3% לעומת 81.9% ברבעון המקביל בשנה שעברה.
  • הוצאות המחקר ופיתוח של 70.6 מיליון דולר קטנו במקצת.
  • הוצאות המכירה, שיווק, כלליות והנהלה קטנו ב-6.7 מיליון דולר ל-85.7 מיליון דולר, בעיקר בגלל הוצאה מופחתת על Keveyis וחיסכון בכמה מקומות אחרים.
  • ההכנסה התפעולית של 515.0 מיליון דולר קטנה ב-99.5 מיליון דולר וכאחוז מהמכירות נטו הייתה 58.6% לעומת 64.6%.
  • ההוצאה על מט"ח גדלה ב-13.1 מיליון דולר ל-20.2 מיליון דולר, בעיקר בגלל התחזקות הדולר האמריקני מול הדולר הקנדי בשיעור קצת יותר נמוך לעומת השנה הקודמת. ההשפעה של מט"ח נגרמה בעיקר בגלל המאזן.
  • רווח אחר, 11.2 מיליון דולר נטו גדל ב-8.5 מיליון דולר, בעיקר בגלל המכירה של Keveyis ברבעון השלישי של שנת הכספים 2017.
  • ההוצאה על מיסים גדלה ב-8.5 מיליון דולר, בעיקר בגלל הטבות מס מסוימות שהשתקפו בשנה הקודמת, שלא מומשו בשנה הנוכחית, וכתוצאה מכך שיעור המס האפקטיבי עלה ל-18.5% לעומת 15.0%.
  • ההכנסה הנקייה המיוחסת לתרו הייתה 456.4 מיליון דולר לעומת 540.9 מיליון דולר, וכתוצאה מכך הרווח המדולל למניה היה $11.05 לעומת $12.62 בשנה שעברה.

 

דגשים בתזרים המזומנים והמאזן – בהשוואה ל-31 במרץ 2016

  • המזומנים שהגיעו מפעילות בתקופה שהסתיימה ב-31 במרץ 2017 היו 437.5 מיליון דולר, לעומת 395.1 מיליון דולר.
  • נכון ל-31 במרץ 2017 המזומנים, כולל פיקדונות בנקאיים לטווח קצר וניירות ערך סחירים היו 1.4 מיליארד דולר, גידול של 158.1 מיליון דולר לעומת 31 במרץ 2016, למרות ההשפעה בסך 294.9 מיליון דולר של הרכישות מחדש של מניות של החברה בשנת הכספים הזאת.

מר אבהאי גנדי, המנכ"ל הזמני של תרו, אמר: "כידוע לכל, וכפי שאנחנו אומרים כבר זמן רב, כל המגזר הגנרי, כולל תרו, ניצב בפני תקופה קשה. סביבת המחירים בגנריקה ממשיכה להיות קשה, במיוחד בארה"ב, בגלל תחרות מוגברת בין היצרנים, נכנסים חדשים לשוק, לחצים מתאגידים של קונים ושיעורי אישור גבוהים יותר במסלול המקוצר (ANDA) של FDA". מר גנדי המשיך: "על סמך התיק המאוזן היטב שלנו, ההתמקדות המתמשכת בהשקעה במו"פ, צנרת הפיתוח הטובה שלנו והמאזן החזק של החברה, אנחנו מאמינים שהמעמד שלנו טוב בשוקי המטרה שלנו".

האישורים של FDA ובקשות לאישורים

החברה קיבלה לאחרונה אישורים ממינהל המזון והתרופות של ארה"ב ("FDA") עבור ארבע בקשות לתרופות חדשות במסלול מקוצר (ANDA): Brompheniramine Maleate, Pseudoephedrine Hydrochloride ו-Dextromethorphan Hydrobromide סירופ  2 mg/5 mL, 30mg/5 mL, 10 mg/5 mL, Metronidazole Gel USP, 1%, Tazarotene קרם 0.1% ו-Felbamate טבליות, 400 mg ו-600 mg. לחברה יש עכשיו בסך הכל שלושים וחמש בקשות ANDA שמחכות לאישור FDA, כולל 5 אישורים זמניים.

 

התוכנית לרכישה חוזרת של מניות - החזרת הון לבעלי המניות

ב-23 בנובמבר 2016 החברה הודיעה שמועצת המנהלים שלה אישרה רכישה מחדש של מניות רגילות בסך 250 מיליון דולר. האישור הזה בא בעקבות ההשלמה בהצלחה של התוכנית הקודמת לרכישה חוזרת של מניות בסך 250 מיליון דולר ב-19 באוגוסט 2016, שבמסגרתה החברה רכשה מחדש 1,801,099 מהמניות הרגילות שלה, שמהן 1,733,760 מניות נרכשו לפני 1 באפריל 2016.

לפי האישור מנובמבר 2016, הרכישות החוזרות יכולות להתבצע מעת לעת לפי שיקול דעתה של החברה, על סמך הערכות שוטפות של צורכי המזומנים של העסק, מחיר השוק של המניה ותנאי שוק כלליים. לא נקבעה מסגרת זמן לתוכנית לרכישה חוזרת, וכל תוכנית כזאת אפשר להשעות או להפסיק בכל עת. ההרשאה לרכישה חוזרת מאפשרת לחברה לרכוש את המניות הרגילות שלה מעת לעת באמצעות רכישות בשוק הפתוח, עסקאות בעקבות משא ומתן או באמצעים אחרים, כולל תוכניות מסחר לפי סעיף 10b5-1 בהתאם לחוקי ניירות ערך שחלים או מגבלות אחרות. ברבעון הרביעי החברה רכשה מחדש 207,503 מניות במחיר ממוצע של $103.99. במשך השנה החברה רכשה מחדש 2,252,725 מניות בשתי התוכניות.

הרכישה של Thallion Pharmaceuticals Inc.

ב-16 במרץ 2017 BELLUS Health Inc. ("בלוס") הודיעה שהתקשרה בהסכם לרכישת מניות עם תרו למכירה של חברת הבת בבעלות מלאה של בלוס Thallion Pharmaceuticals Inc. ("תליון"), כולל כל הזכויות לתרופה הפוטנציאלית Shigamab™. לפי ההסכם, תרו רוכשת את כל המניות המונפקות ושלא נפרעו של תליון תמורת תשלום כולל פוטנציאלי של 2.7 מיליון דולר קנדי. בנוסף, בלוס תקבל חלק מהכנסות אחרי אישור מסוימות שקשורות לתוכנית ה-Shigamab™.

רישיון פיתוח ומסחור למכירה וההפצה של Pliaglis®

ב-25 באפריל 2017 Crescita Therapeutics Inc. ("קרסיטה") הודיעה שהתקשרה בהסכם רישיון פיתוח ומסחור עם תרו, שמסגרתו קרסיטה העניקה לתרו רישיון בלעדי לזכויות המכירה וההפצה של Pliaglis® בשוק האמריקני ולגרסה משופרת מהדור השני שהוגשה לגביה בקשה לפטנט.
 

הצהרת חוף מבטחים

הדוחות הכספיים המאוחדים הלא מבוקרים הוכנו על אותו בסיס כמו הדוחות הכספיים המאוחדים השנתיים, ולדעת ההנהלה, משקפים את כל ההתאמות הנחוצות כדי להציג באופן הוגן את המצב הכספי ותוצאות הפעילות של החברה. יש לקרוא את הדוחות הכספיים המאוחדים הלא מבוקרים יחד עם הדוחות הכספיים המאוחדים המבוקרים של החברה שכלולים בדוח השנתי של החברה על גבי טופס F-20, כפי שהוגש ל-SEC.

 אמירות מסוימות בהודעה זאת הן מידע צופה פני עתיד כמשמעותו ב-Private Securities Litigation Reform Act של 1995. אמירות אלה כוללות, אך לא רק, אמירות שלא מתארות עובדות היסטוריות או שמתייחסות או קשורות לאירועים או נסיבות שהחברה "מעריכה", "מאמינה" או "מצפה" שיקרו או לשון דומה, ואמירות בנוגע לביצועים הכספיים של החברה, הזמינות של מידע כספי והערכות של תוצאות כספיות ומידע לגבי שנת הכספים 2017. למרות שהחברה מאמינה שהציפיות שמשתקפות במידע צופה פני עתיד זה מבוססות על הנחות סבירות, היא לא יכולה לתת ערובות לכך שהציפיות שלה יתגשמו. גורמים שיכולים לגרום לכך שהתוצאות בפועל יהיו שונות כוללים תנאים כלכליים כלליים מקומיים ובינ"ל, תנאי השוק והענף, שינוי במצב הפיננסי של החברה, תביעות משפטיות שיוגשו על ידי צד כלשהו לבית משפט כלשהו בישראל, בארצות הברית או בכל מדינה שתרו פועלת בה, פעולות רגולציה וחקיקה במדינות שתרו פועלת בהן, וסיכונים אחרים המפורטים מעת לעת בדוחות של החברה לרשות האמריקנית לניירות ערך, כולל הדוחות השנתיים שלה על גבי טופס 20-F. מידע צופה פני עתיד ישים רק ביום שבו הוא מפורסם. החברה לא מתחייבת לעדכן, לשנות או לתקן מידע צופה פני עתיד כלשהו, בין אם כתוצאה של מידע חדש, התפתחויות נוספות או עוקבות או מסיבה אחרת.

תרו תעשיות פרמצבטיקה בע"מ
מריאנו בלגואר,
(914) 345-9001

סגן נשיא, סמנכ"ל כספים וסמנכ"ל חשבונאות

[email protected]

או וויליאם ג'. קוט, (914) 345-9001

עוזר סגן נשיא, כספים ועסקים, גזבר וקשרי משקיעים

[email protected]

מקור: תרו תעשיות פרמצבטיקה בע"מ

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire

תגיות של המאמר: 

כתבות נוספות בקטגוריה קריירה ועבודה, כספים ופיננסים

Bitget משיקה מסחר באופציות של מניות אמריקאיות לראשונה אי פעם בתעשייה הקריפטוגרפית Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הש
התראת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד SRAD: רוזן, חברה לאומית מובילה, מעודדת משקיעים ב- Sportradar Group AG עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-17 ביולי בתביעה ייצוגית לניירות ערך - SRAD משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מקריפטוגרפיה לזהב: UEX משיקה טורניר מסחר ראשון חוצה נכסים Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הש
Corpay Cross-Border נבחרה לשותפת המט"ח (FX) הגלובלית הרשמית של Fever חברת Corpay, Inc* (NYSE: CPAY), מובילה עולמית בתחו
אנדרסן גלובל מעמיקה את יכולותיה בתחומי המס והניידות הגלובלית בגרמניה חברת Andersen Global מחזקת את נוכחותה באמצעות הסכם
Steel Partners Holdings L.P.‎ שלחה מכתב לדירקטוריון InMode Ltd.‎ המעלה חששות חמורים בנוגע להצעת רכישה בהובלת המנכ"ל, אשר עלולה לפגוע בערך החברה Steel Partners Holdings L.P.‎ (יחד עם החברות המסונ
Bitget משיקה את TradFi 101 כדי להכין את המשתמשים לעידן הבורסה האוניברסלית Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הש
קבוצת EBC Financial Group והמחלקה לכלכלה של אוניברסיטת אוקספורד מחדשות את השותפות בנושא חינוך כלכלי ציבורי קבוצת EBC Financial (EBC) זכתה חידשה את שותפותה הא
מדיסקה פותחת פרק חדש בהובלת המייסד אנטוניו דוס סנטוס במשך יותר מ־35 שנים, אנטוניו דוס סנטוס סייע לעצב א
Nyxoah - מידע על המספר הכולל של בעלי זכויות ההצבעה וניירות הערך בהתאם לסעיף 15 לחוק מ-2 במאי 2007 על שקיפות בעלי מ
ריסקיפייד מכריזה על צירוף רונן אסיה למועצת המנהלים של החברה Riskified (NYSE: RSKD), מובילה עולמית בזיהוי הונאו
חברת בת של Pacific Avenue Capital Partners משלימה את רכישת ESE World מאמקור Pacific Avenue Capital Partners ("Pacific Avenue")
EMGA הבטיחה מסגרת חוב ראשית בסך 15 מיליון דולר עבור CDB Emerging Markets Global Advisory LLP () הודיעה על
Nyxoah - פרסום הנוגע להודעות שקיפות בהתאם לסעיף 14 לחוק מ-2 במאי 2007 על שקיפות בעלי מ
ביטגט משיקה את השנה השלישית של חודש המלחמה בהונאות עם דו"ח חדש על הונאות מרובות נכסים Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הש
תכירו את Circeus: חברת האחזקות המבוססת על בינה מלאכותית שמכריזה על מימון הון חדש Circeus, חברת האחזקות המבוססת על בינה מלאכותית לתו
מועד אחרון לתביעה ייצוגית לניירות ערך נגד GPK: רוזן, חברה ותיקה, מעודדת משקיעים בחברת Graphic Packaging Holding  עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-6 ביולי בתביעה ייצוגית לניירות ערך – GPK משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד CHX: רוזן, יועץ למשקיעים ידוע, מעודד משקיעים ב- ChampionX Corporation עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך - CHX משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מחר המועד האחרון לתביעה ייצוגית נגד POET: רוזן, חברה שפתחה בהליכים ראשונה, מעודדת משקיעים ב- POET Technologies Inc.  עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך שהוגשה לראשונה על ידי הפירמה – POET משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHREESIA: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד משקיעים ב- Phreesia, Inc.  עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר להשיג ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך - PHR משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)