תרו מפרסמת את התוצאות בשנה שהסתיימה ב-31 במרץ 2018

דרוג:

הותורן, ניו יורק, 17 במאי 2018, (BUSINESS WIRE):

תרו תעשיות פרמצבטיקה בע"מ ("תרו" או "החברה") (NYSE:TARO) פרסמה היום תוצאות כספיות לא מבוקרות לרבעון והשנה שהסתיימו ב-31 במרץ 2018.

דגשים ברבעון שהסתיים ב-31 במרץ 2018 – לעומת 31 במרץ 2017

  • המכירות נטו של 175.2 מיליון דולר קטנו ב-21.2 מיליון דולר, כתוצאה מתחרות מוגברת מתמשכת וסביבת המחירים המאתגרת, במיוחד בארה"ב, למרות גידול בכמויות הכוללות.
  • הרווח הגולמי של 118.9 מיליון דולר קטן ב-24.9 מיליון דולר, וכאחוז מהמכירות נטו היה 67.9% לעומת 73.2%.
  • הוצאות המחקר ופיתוח (מו"פ) של 20.3 מיליון דולר ירדו במעט לעומת הרבעון המקביל.
  • הוצאות המכירה, שיווק, כלליות ומנהלה גדלו ב-1.6 מיליון דולר ל-23.8 מיליון דולר.
  • ההכנסה התפעולית של 74.8 מיליון דולר קטנה ב-26.9 מיליון דולר וכאחוז מהמכירות נטו הייתה 42.7% לעומת 51.8%.
  • ההכנסה מריבית ופיננסית אחרת גדלה ב-2.2 מיליון דולר ל-5.9 מיליון דולר.
  • הכנסה ממטבע זר של 16.0 מיליון דולר לעומת הוצאה על מטבע זר של 5.8 מיליון דולר - השפעה חיובית של 21.9 מיליון דולר, בעיקר כתוצאה מהיחלשות הדולר הקנדי לעומת הדולר האמריקני.
  • ההוצאה על מיסים קטנה ב-6.6 מיליון דולר ל-10.7 מיליון דולר והביאה לשיעור מס אפקטיבי של 11.0% לעומת 17.3%.
  • ההכנסה הנקייה המיוחסת לתרו הייתה 86.3 מיליון דולר לעומת 83.0 מיליון דולר, וכתוצאה מכך הרווח המדולל למניה היה 2.17$ לעומת $2.05 בתקופה המקבילה בשנה הקודמת.

דגשים בשנה שהסתיים ב-31 במרץ 2018 – בהשוואה ל-31 במרץ 2017

  • המכירות נטו של 661.9 מיליון דולר קטנו ב-217.5 מיליון דולר, כתוצאה מתחרות מוגברת מתמשכת וסביבת המחירים המאתגרת, למרות גידול בכמויות הכוללות.
  • הרווח הגולמי של 463.5 מיליון דולר קטן ב-207.7 מיליון דולר, וכאחוז מהמכירות נטו היה 70.0% לעומת 76.3%.
  • הוצאות המחקר ופיתוח (מו"פ) של 70.4 מיליון דולר התאימו יחסית לעומת השנה שעברה.
  • הוצאות המכירה, שיווק, כלליות ומנהלה של 88.2 מיליון דולר גדלו ב-2.5 מיליון דולר.
  • ההכנסה התפעולית של 303.3 מיליון דולר קטנה ב-211.9 מיליון דולר וכאחוז מהמכירות נטו הייתה 45.8% לעומת 56.8%.
  • ההכנסה מריבית ופיננסית אחרת גדלה ב-5.5 מיליון דולר ל-19.9 מיליון דולר
  • הוצאה על מטבע זר של 32.5 מיליון דולר לעומת הכנסה ממטבע זר של 20.2 מיליון דולר ב-2017 - השפעה שלילית של 52.6 מיליון דולר, בעיקר כתוצאה מהחוזק של הדולר הקנדי לעומת הדולר האמריקני.
  • ההכנסות האחרות של 1.9 מיליון דולר קטנו ב-9.3 מיליון דולר, בעיקר בגלל המכירה של Keveyis בדצמבר 2016.
  • ההוצאה על מיסים קטנה ב-21.8 מיליון דולר ל-82.0 מיליון דולר, אבל שיעור המס האפקטיבי גדל ל-28.0% לעומת 8.5%1. ברבעון השלישי החברה רשמה הוצאה של 38.0 מיליון דולר בגלל ההשפעה של המדידה מחדש של נכס המיסים הנדחים הנקיים המוערך של החברה, כתוצאה מחוק הקיצוץ במיסים והמשרות. ללא ההשפעה בגלל המדידה מחדש החד פעמית, ההוצאה על מיסים הייתה 44.0 מיליון דולר עם שיעור מס אפקטיבי של 15.0%.

·  ההכנסה הנקייה המיוחסת לתרו הייתה 211.2 מיליון דולר לעומת 456.4 מיליון דולר, וכתוצאה מכך הרווח המדולל למניה היה 5.26$ לעומת $11.05. ללא ההשפעה של המדידה מחדש החד פעמית של המיסים, ההכנסה הנקייה המיוחסת לתרו הייתה 248.0 מיליון דולר, או רווח מדולל למניה של $6.18.

מר עודאי בלדוטה, מנכ"ל תרו, אמר: "התוצאות שלנו משקפות את הקשיים שכל ענף הגנריקה האמריקני התמודד איתם, וממשיך להתמודד. אנחנו ממשיכים להשקיע בזהירות בפיתוח מוצרים, ויש לנו צנרת טובה באופן מתקבל על הדעת שחלק ממנה יגיע לשוק ב-24 החודשים הבאים. אנחנו גם ממשיכים לבחון יוזמות והזדמנויות בתחומי החוזק הליבתי שלנו ופוטנציאלית גם בתחומים סמוכים".

דגשים בתזרים המזומנים והמאזן

  • המזומנים שהגיעו מפעילות בשנה שהסתיימה ב-31 במרץ 2018 היו 323.7 מיליון דולר, לעומת 437.5 מיליון דולר בשנה שהסתיימה ב-31 במרץ 2017.
  • נכון ל-31 במרץ 2018 המזומנים, כולל פקדונות בנקאיים לטווח קצר ולטווח ארוך וניירות ערך סחירים, גדלו ב-190.8 מיליון דולר ל-1.6 מיליארד דולר לעומת 31 במרץ 2017. המזומנים משקפים את ההשפעה בסך 107.0 מיליון דולר של הרכישות מחדש של מניות על ידי החברה בשנת הכספים הנוכחית.

אישורים של FDA ובקשות לאישורים

החברה קיבלה לאחרונה אישור ממינהל המזון והתרופות של ארה"ב ("FDA") עבור בקשה לתרופות חדשות במסלול מקוצר (ANDA): Clobetasol Propionate Spray, 0.05%. לחברה יש עכשיו בסך הכל שלושים ושתיים בקשות ANDA שמחכות לאישור FDA, כולל ארבעה אישורים זמניים. התרופה של תארו לפטרת הציפורניים, Novexatin, לא עמדה ביעד העיקרי של המחקר שלב IIb. נתוני המחקר מנותחים ואנחנו מבצעים הערכה של דרכי הפעולה הבאות בתוכנית.

התוכנית לרכישה חוזרת של מניות - החזרת הון לבעלי המניות

ב-23 בנובמבר 2016 החברה הודיעה שמועצת המנהלים שלה אישרה רכישה מחדש של מניות רגילות בסך 250 מיליון דולר. לפי האישור הזה, הרכישות החוזרות יכולות להתבצע מעת לעת לפי שיקול דעתה של החברה, על סמך הערכות שוטפות של צורכי המזומנים של העסק, מחיר השוק של המניה ותנאי שוק כלליים. האישור לרכישה חוזרת מאפשר לחברה לרכוש את המניות הרגילות שלה מעת לעת באמצעות רכישות בשוק הפתוח, עסקאות בעקבות משא ומתן או באמצעים אחרים, כולל תוכניות מסחר לפי סעיף 10b5-1 בהתאם לחוקי ניירות ערך שחלים או מגבלות אחרות. ב-7 בנובמבר 2017 מועצת המנהלים האריכה את התוכנית לרכישה חוזרת של מניות בשנה אחת.

במהלך השנה, החברה רכשה מחדש 1,085,694 מניות במחיר ממוצע של $102.52. עד 1 במאי 2018, בסך הכל במסגרת האישור, החברה רכשה מחדש 1,774,064 מניות במחיר ממוצע של $102.83 ונשארו 67.6 מיליון דולר.

שיחת ועידה על הרווח (08:00 שעון החוף המזרחי, 18 במאי 2018)

כפי שנמסר כבר, החברה תארח שיחת על הרווח בשעה 08:00 שעון החוף המזרחי ביום שישי, 18 במאי 2018, שבה ההנהלה הבכירה תדון בביצועים של החברה ותענה על שאלות של המשתתפים. השיחה הזאת תהיה נגישה באמצעות חיוג אודיו ושידור אינטרנט. משתתפי שיחת האודיו יכולים לחייג את המספרים הבאים:

  • מספר חיוג חינם למשתתפים: +1 (844) 421-0601 זיהוי: 3249428
  • מספר חיוג בינ"ל למשתתפים: +1 (716) 247-5800 זיהוי: 23249428
  • שידור אינטרנט: פרטים נוספים נמצאים באתר שלנו, www.taro.com

כדי להשתתף בשיחת האודיו, חייגו בבקשה את המספרים המפורטים לעיל חמש עד עשר דקות לפני זמן ההתחלה המתוכנן. המרכזנית תמסור הוראות לגבי הצגת שאלות לפני השיחה. התעתיק של האירוע יהיה זמן באתר של החברה בכתובת www.taro.com. השמעה חוזרת של האודיו תהיה זמינה במשך שלושה עשר (13) ימים אחרי השיחה.

אודות תרו

תרו תעשיות פרמצבטיקה בע"מ היא חברת תרופות רב לאומית המבוססת על מדע, שמחויבת לענות על הצרכים של לקוחותיה באמצעות גילוי, פיתוח, ייצור ושיווק של מוצרי בריאות באיכות הגבוהה ביותר. למידע נוסף על תרו תעשיות

אנשי קשר

מריאנו בלגואר,  914-345-9001

סגן נשיא, סמנכ"ל כספים

[email protected]

או

וויליאם ג'. קוט, 914-345-9001
עוזר סגן נשיא, כספים ועסקים, גזבר וקשרי משקיעים

[email protected]

מקור: תרו תעשיות פרמצבטיקה בע"מ

תגיות של המאמר: 

כתבות נוספות בקטגוריה קריירה ועבודה, כספים ופיננסים

Bitget משיקה מסחר באופציות של מניות אמריקאיות לראשונה אי פעם בתעשייה הקריפטוגרפית Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הש
התראת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד SRAD: רוזן, חברה לאומית מובילה, מעודדת משקיעים ב- Sportradar Group AG עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-17 ביולי בתביעה ייצוגית לניירות ערך - SRAD משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מקריפטוגרפיה לזהב: UEX משיקה טורניר מסחר ראשון חוצה נכסים Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הש
Corpay Cross-Border נבחרה לשותפת המט"ח (FX) הגלובלית הרשמית של Fever חברת Corpay, Inc* (NYSE: CPAY), מובילה עולמית בתחו
אנדרסן גלובל מעמיקה את יכולותיה בתחומי המס והניידות הגלובלית בגרמניה חברת Andersen Global מחזקת את נוכחותה באמצעות הסכם
Steel Partners Holdings L.P.‎ שלחה מכתב לדירקטוריון InMode Ltd.‎ המעלה חששות חמורים בנוגע להצעת רכישה בהובלת המנכ"ל, אשר עלולה לפגוע בערך החברה Steel Partners Holdings L.P.‎ (יחד עם החברות המסונ
Bitget משיקה את TradFi 101 כדי להכין את המשתמשים לעידן הבורסה האוניברסלית Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הש
קבוצת EBC Financial Group והמחלקה לכלכלה של אוניברסיטת אוקספורד מחדשות את השותפות בנושא חינוך כלכלי ציבורי קבוצת EBC Financial (EBC) זכתה חידשה את שותפותה הא
מדיסקה פותחת פרק חדש בהובלת המייסד אנטוניו דוס סנטוס במשך יותר מ־35 שנים, אנטוניו דוס סנטוס סייע לעצב א
Nyxoah - מידע על המספר הכולל של בעלי זכויות ההצבעה וניירות הערך בהתאם לסעיף 15 לחוק מ-2 במאי 2007 על שקיפות בעלי מ
ריסקיפייד מכריזה על צירוף רונן אסיה למועצת המנהלים של החברה Riskified (NYSE: RSKD), מובילה עולמית בזיהוי הונאו
חברת בת של Pacific Avenue Capital Partners משלימה את רכישת ESE World מאמקור Pacific Avenue Capital Partners ("Pacific Avenue")
EMGA הבטיחה מסגרת חוב ראשית בסך 15 מיליון דולר עבור CDB Emerging Markets Global Advisory LLP () הודיעה על
Nyxoah - פרסום הנוגע להודעות שקיפות בהתאם לסעיף 14 לחוק מ-2 במאי 2007 על שקיפות בעלי מ
ביטגט משיקה את השנה השלישית של חודש המלחמה בהונאות עם דו"ח חדש על הונאות מרובות נכסים Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הש
תכירו את Circeus: חברת האחזקות המבוססת על בינה מלאכותית שמכריזה על מימון הון חדש Circeus, חברת האחזקות המבוססת על בינה מלאכותית לתו
מועד אחרון לתביעה ייצוגית לניירות ערך נגד GPK: רוזן, חברה ותיקה, מעודדת משקיעים בחברת Graphic Packaging Holding  עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-6 ביולי בתביעה ייצוגית לניירות ערך – GPK משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד CHX: רוזן, יועץ למשקיעים ידוע, מעודד משקיעים ב- ChampionX Corporation עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך - CHX משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מחר המועד האחרון לתביעה ייצוגית נגד POET: רוזן, חברה שפתחה בהליכים ראשונה, מעודדת משקיעים ב- POET Technologies Inc.  עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך שהוגשה לראשונה על ידי הפירמה – POET משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHREESIA: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד משקיעים ב- Phreesia, Inc.  עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר להשיג ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך - PHR משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)