"ברבורים בג'רוזלם ביץ" - ספרה החמישי של לילי פרי

דרוג:

ברבורים בג'רוזלם ביץ'", ספרה החמישי של הסופרת, העורכת והמבקרת לילי פרי, מתאר חתונה, לכאורה, חתונה מבדרת להפליא, פרועה, רוויית הומור, שנינות ומתח. כל הדרך לחופה ברור שאיחוד המשפחות הזה, משתי קהילות בלתי אפשריות יפיל חללים, אבל בינתיים הוא מאתגר את התקינות הפוליטית הרווחת בימינו באמירות נוקבות על נאמנויות משפחתיות עד מוות, פטריארכיה בתפארתה ומטריארכיה חתרנית.
 
"חבל, חשבה הכלה, איך לא הספיקה כמעט כלום מחלומותיה המתוקים שרקמה בברלין, בלימודי המוזיקה שלה ובזרועותיו של המלחין הצעיר והמבריק שאהב אותה… והנה, הכול הולך להיגמר כאן, בחתונת הבלהות הגרנדיוזית במלון הפאר ג'רוזלם ביץ‘: לנגד עיניהם הבוחנות של אלפי זרים, היא תינשא לאחד מתוך תשעה אחים, של משפחה דמוית-מאפיה, מרקע טטרי קשוח."
 
״ברבורים בג׳רוזלם ביץ׳״ הוא קומדיה סיוטית פרועה, הנמסרת, ביממה דחוסה אחת, ספק מפי מספר כול-יודע, שבעצם אינו רוצה לדעת וכמו בעל כורחו נאלץ לדעת הכול; וספק מפי הגיבורה, שמבינה פתאום בליל חתונתה שהיא מריונטה באינטריגות של אחרים - ואולי דווקא מורדת חצופה, המשתחררת משלטונם? פרי טווה בווירטואוזיות ספק אגדה, ספק חלום סוריאליסטי המתפענח לאיטו, באמירות נוקבות על נאמנויות משפחתיות עד מוות, יריבויות מושתקות, פטריארכיה בתפארתה ומטריארכיה חתרנית - כשאנשים רגילים לכאורה נעשים נסיכים ונסיכות של פיוט ורומנטיקה גדולים מהחיים. העלילה הסהרורית, שנרקחה מחומרים צבעוניים של טלנובלה - יהלומים וכוח, תשוקות מפוספסות, מחולות ואלס ושוקולד שווייצרי, פחד ואמביציה, כסף וכבוד - לובשת ממדים מרהיבים ובלתי צפויים בספרה החמישי, המענג והמפתיע של לילי פרי.
 
לדברי פרופ' גבריאל מוקד, מתוך מאמר פנורמי על יצירתה של פרי שיפורסם בקרוב: "עתה, על רקע שהוא כבר רקע של חמשת הרומנים, נוכל לנסח ולסכם כמה דברים לגבי כלל הפרוזה של לילי פרי. ראשית, נוכל לומר שסופרת זו היא אחד הכוחות המבטיחים בסיפורת שלנו, ואנו סקרנים לגבי כל יצירה שלה בעתיד. במקום שתהיה מעין "כוח אפור" ולא נוכח בצורה מספקת בתשומת הלב הציבורית, היא רשאית בהחלט להיחשב לאחת הדמויות המרכזיות בסיפורת הנשית שלנו – עם השלכות ברורות גם על כלל הסיפורת שלנו כיום."
 
לילי פרי היא בת בכורה להורים ילידי רומניה, אביה היה טייח ופועל תע"ש ואמה עקרת בית. פרי נולדה בחדרה וגדלה מגיל תשע בנתניה. בצהלימודיה בפילוסופיה כללית ויהודית באוניברסיטת תל אביב. במשך הנים הייתה עיתונאית ועורכת ב"העולם הזה", "על המשמר" וב"ידיעות אחרונות". החל משנת 1978 ועד היום (2018) משמשת כעורכת ספרים: עיון, פרוזה ושירה; ערכה עד היום מאות ספרים. בשנת 2002 זכתה פרי בפרס אולשוונג לספרות, ובשנת 2006 זכתה בפרס היצירה לסופרים עבריים על-שם ראש הממשלה לוי אשכול.
עד היום התפרסמו שישה ספרים פרי עטה, חמישה מהם רומנים ואחד, "שיגיונות קטנים", בשיתוף יורם ברק, הוא ספר עיון.
 
ספרה, "גולם במעגל", ראה אור בחמש מהדורות בהוצאת כתר ויצא לאור בשנית בהוצאת ידיעות אחרונות בשנת 2003. הספר עובד לסרט שזכה בחמישה פסטיבלים שונים. בשנת 1993, הומחז, ועלה כהצגת יחיד בבמות שונות. לילי פרי. "ברבורים בג'רוזלם ביץ'". הוצאת טוטם ספרים. עיצוב הכריכה: יאנה סגל. ציור: קטיה בריודין. 202 עמ'. מחיר: 89 ש"ח.
 

תגיות של המאמר: 

כתבות נוספות בקטגוריה בידור, תרבות ופנאי

פסל חדש בעיצובם של פייר וסדריק קוקג'יאן, מייסדי SINCE Fine Art , "SAWA" הוצב במוזיאון בית ביירות המעצבים פייר וסדריק קוקג'יאן (Pierre and Cedric Ko
הפרויקט של שרון אבילחק / האחים בכר – "נשאר הגעגוע" שנתיים של געגוע, זיכרון אחד שלא דוהה ושיתוף פעולה
פנים ודמויות מהעת העתיקה - אלים, לוחמים וקיסרים - בראש מכירת העתיקות והאמנות העתיקה של TimeLine ב-3 במרץ TimeLine Auctions, בית המכירות הבריטי הידוע במומחי
פורים – ונהפוך הוא – בסינמטק תל אביב! המאבטח לשעבר של סינמטק תל אביב, ארז מירנץ, יזכה בפ
CGTN: גאלה לפסטיבל האביב 2026: משתה רוחני לעם הסיני בערב יום שני, גאלה פסטיבל האביב 2026 של קבוצת המדי
זיקוקי הדינור של ליואנג צבעו את שמי הלילה של אבו דאבי בערב ה-6 בפברואר, שעון מקומי, זיקוקי הדינור של Liu
CGTN: יותר ממסע: כיצד עומס הנסיעות בפסטיבל האביב משקף את סין המשתנה עומס הנסיעות של פסטיבל האביב 2026 התחיל ב-2 בפברוא
יוסף עבאדי עושה לכם "רגעים של אושר" יש שירים שפשוט גורמים לך לחייך בלי להתאמץ, וזה בדי
מהמושב לבני ברק ובחזרה אל הלב הזמר והיוצר איתי בירמן בסינגל חשוף על בחירה ואומץ
סר איוון שחרר את Love Is The Piece אמן מוזיקת ​​הדאנס האלקטרונית, סר איוו
מתנה לדור הבא: הזמר והיוצר חוגג לידת בן עם שיר חדש כמה ימים אחרי שנולד לו בן, יוצא "ותזרח". שיר שנכתב
 מלחמת השבבים מגיעה לאמנות! התערוכה החדשה של האמן אדוארד אלמשי ממשיכה ומעמ
החילוני והחב"דניק שואלים "אז מה אם אני צודק?" שני אנשים, שני עולמות, מסר אחד: רועי לביא ואופיר י
‏ Texas Card House  תארח את World Series of Poker® Circuit  בשנת 2026 אליפות העולם בפוקר (WSOP) הודיעה כי טקסס תצטרף לרא
המותג Native, P&G Studios ו-dentsu Entertainment משיקים מיקרו אופרת סבון ראשונה באורך מלא בהפקה משותפת של המותג האמריקאי, לעידן הווידאו האנכי, בהפקת Pixie USA, תחת הכותרת The Golden Pear Affair Native, מותג יופי וטיפוח אישי נקי, P&G Studios, חט
קריאת השכמה והתחדשות אישית לאחר ההצלחה הגדולה של סינגל הבכורה "מקדש מלך", שכב
רומן חוצה גבולות בין מוסר לאנושיות! רומן הביכורים של איידן סוייר הוא אחד הראשונים בספר
לראשונה בעולם: עולם המרוצים האוטונומיים קפץ צעד ענק קדימה באבו דאבי: עונה 2 של A2RL הציגה מהירות שיא, עקיפות נועזות וקבלת החלטות בזמן אמת על ידי בינה מלאכותית ליגת המרוצים האוטונומית של אבו דאבי, A2RL, סיפקה ר
הושלמו ההכנות למרוץ האוטונומי הגדול בעולם עם הגעתA2RL  למלוא קיבולת הקהל במסלול יאס מרינה מרוץ הרכבים האוטונומיים הגדול בעולם התקיים באבו דא
פסטיבל Doha Tattoo  הוכרז עם פתיחת מכירת הכרטיסים באופן רשמי בחסותו של שייח' ח'ליפה בן חמד בן ח'ליפה אל ת'אני,
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)