תרו מוסרת תוצאות ל-30 בספטמבר 2019

דרוג:

הותורן, ניו יורק, 5 בנובמבר 2019, (BUSINESS WIRE):

תרו תעשייה רוקחית בע"מ (NYSE:TARO) ("תרו" או "החברה") מסרה היום תוצאות כספיות לא מבוקרות בשלושת ובששת החודשים שהסתיימו ב-30 בספטמבר 2019.

דגשים ברבעון שהסתיים ב-30 בספטמבר 2019 – לעומת 30 בספטמבר 2018

  • המכירות נטו של 160.9 מיליון דולר גדלו ב-1.9 מיליון דולר, בעיקר בגלל גידול בכמויות הכוללות.
  • הרווח הגולמי של 101.6 מיליון דולר (63.2% מהמכירות נטו לעומת 68.3%) קטן ב-7.0 מיליון דולר.
  • הוצאות המחקר ופיתוח (מו"פ) של 15.5 מיליון דולר גדלו במעט.
  • הוצאות המכירה, שיווק, כלליות ומנהלה של 23.7 מיליון דולר גדלו ב-4.5 מיליון דולר.
  • העתודה להסדרים והפסדים הייתה זיכוי של 0.2 מיליון דולר, לעומת זיכוי של 4.0 מיליון דולר (תוצאה של הסדר לגבי הפרת פטנט) בשנה שעברה.
  • ההכנסה התפעולית של 62.6 מיליון דולר (38.9% מהמכירות נטו לעומת 49.5%) קטנה ב-16.1 מיליון דולר.
  • ההכנסה מריבית ופיננסית אחרת של 8.9 מיליון דולר נשארה כמו בשנה שעברה.
  • ההשפעה של מטבע זר ברבעון הנוכחי הייתה לא מהותית לעומת הוצאה על מטבע זר של 6.0 מיליון דולר בשנה שעברה, בעיקר בגלל ההתחלה של חשבונאות גידור בהתאם להוראה ASU No. 2017-12 ומשום שחברת הבת הקנדית שלנו עברה לדולר האמריקני כמטבע הפונקציונלי שלה.
  • ההוצאה על מיסים של 16.2 מיליון דולר קטנה ב-3.0 מיליון דולר עם שיעור מס אפקטיבי של 22.4% לעומת 23.5%.
  • ההכנסה הנקייה המיוחסת לתרו הייתה 56.2 מיליון דולר לעומת 62.6 מיליון דולר, קיטון של 6.4 מיליון דולר, וכתוצאה מכך הרווח המדולל למניה היה $1.46 לעומת $1.60.

דגשים בששת החודשים שהסתיימו ב-30 בספטמבר 2019 - בהשוואה ל-30 בספטמבר 2018

  • המכירות נטו של 322.1 מיליון דולר גדלו ב-8.6 מיליון דולר, בעיקר בגלל גידול חד ספרתי בכמויות הכוללות.
  • הרווח הגולמי של 203.3 מיליון דולר (63.1% מהמכירות נטו לעומת 66.5%) קטן ב-5.3 מיליון דולר.
  • הוצאות המו"פ של 29.0 מיליון דולר גדלו ב-1.0 מיליון דולר.
  • הוצאות המכירה, שיווק, כלליות ומנהלה של 43.4 מיליון דולר גדלו במעט.
  • ההכנסה התפעולית של 131.1 מיליון דולר (40.7% מהמכירות נטו לעומת 45.2%) קטנה ב-10.8 מיליון דולר.
  • ההכנסה מריבית ופיננסית אחרת של 18.5 מיליון דולר גדלה ב-1.6 מיליון דולר
  • הכנסה ממטבע זר של 7.9 מיליון דולר לעומת 4.0 מיליון דולר ב-2018 -- השפעה חיובית של 3.9 מיליון דולר.
  • ההוצאה על מיסים של 36.7 מיליון דולר גדלה ב-3.4 מיליון דולר עם שיעור מס אפקטיבי של 23.1% לעומת 20.4%.
  • ההכנסה הנקייה המיוחסת לתרו הייתה 122.4 מיליון דולר לעומת 129.8 מיליון דולר, קיטון של 7.5 מיליון דולר, וכתוצאה מכך הרווח המדולל למניה היה $3.17 לעומת $3.31.

דגשים בתזרים המזומנים והמאזן

  • תזרים המזומנים שהגיע מפעילות בששת החודשים שהסתיימו ב-30 בספטמבר 2019 היה 123.4 מיליון דולר, לעומת 157.7 מיליון דולר בששת החודשים שהסתיימו ב-30 בספטמבר 2018 .
  • נכון ל-30 בספטמבר 2019, המזומנים ושווי ערך מזומנים וניירות ערך סחירים (לטווח קצר ולטווח ארוך), גדלו ב-121.7 מיליון דולר ל-1.5 מיליארד דולר לעומת 31 במרץ 2019.

מר עודאי בלדוטה, מנכ"ל תרו, אמר: "כפי שנאמר בעבר, הסביבה המאתגרת בגנריקה נמשכת, וההשפעה שלה משתקפת בביצועים הכספיים שלנו. ההשקעה המתמשכת שלנו במו"פ חיונית לאסטרטגיית הצמיחה שלנו לטווח הארוך ויחד עם התוכנית לרכישה חוזרת של מניות שמסרנו עליה, מראות את המחויבות שלנו ליצור ערך לבעלי המניות. המאזן ותזרים המזומנים החזקים שלנו מאפשרים לנו לנצל הזדמנויות עתידיות של פיתוח עסקי".

האישורים של FDA ובקשות לאישורים

החברה קיבלה לאחרונה אישורים ממינהל המזון והתרופות של ארה"ב ("FDA") עבור הבקשות לתרופות חדשות במסלול מקוצר (ANDA) הבאות: Azelaic Acid Topical Gel, 15% ו-Clindamycin Phosphate ו-Benzoyl Peroxide Gel, 1.2%/2.5%. לחברה יש עכשיו בסך הכל עשרים וחמש בקשות ANDA שמחכות לאישור FDA, כולל שישה אישורים זמניים.

מועצת המנהלים אישרה תוכנית רכישה חוזרת של מניות ב-300 מיליון דולר

מועצת המנהלים של תרו אישרה רכישה מחדש של מניות רגילות בסך 300 מיליון דולר. העיתוי, הסכום והשווי של כל המניות שיירכשו מחדש ייקבעו על סמך הערכות שוטפות של החברה לגבי צורכי המזומנים של העסק, מחיר השוק של המניה שלה, תנאי שוק כלליים וגורמים אחרים. המניות יירכשו מחדש תוך שימוש באמצעי הנזילות הקיימים של החברה ותזרים המזומנים החופשי שיופק בעתיד.

ההרשאה לרכישה חוזרת מאפשרת לחברה לרכוש את המניות הרגילות שלה מעת לעת באמצעות רכישות בשוק הפתוח (כולל תוכניות מסחר לפי סעיף 10b5-1), עסקאות בעקבות משא ומתן פרטי, הצעת רכש או באמצעים אחרים, בהתאם לחוקי ניירות ערך שחלים או מגבלות אחרות. לא נקבעה מסגרת זמן לתוכנית לרכישה חוזרת, וכל תוכנית כזאת אפשר להשעות או להפסיק בכל עת.

שיחת וועידה על הרווח (08:00 שעון החוף המזרחי, 5 בנובמבר 2019).

כפי שפורסם כבר, החברה תערוך שיחת וועידה על הרווח בשעה 08:00 שעון החוף המזרחי ביום שלישי, 5 בנובמבר 2019, שבה ההנהלה הבכירה תדון בביצועים של החברה ותענה על שאלות של המשתתפים. השיחה הזאת תהיה נגישה באמצעות חיוג אודיו ושידור אינטרנט. משתתפי שיחת האודיו יכולים לחייג את המספרים הבאים:

·         מספר חיוג חינם למשתתפים: +1 (844) 421-0601 זיהוי: 6684679

·         מספר חיוג בינ"ל למשתתפים: +1 (716) 247-5800 זיהוי: 6684679

·         שידור אינטרנט: פרטים נוספים נמצאים באתר שלנו, www.taro.com.

כדי להשתתף בשיחת האודיו, חייגו בבקשה את המספרים המפורטים לעיל חמש עד עשר דקות לפני זמן ההתחלה המתוכנן. המרכזנית תמסור הוראות לגבי הצגת שאלות לפני השיחה. התעתיק של האירוע יהיה זמן באתר של החברה. החברה מזהירה שהמידע הכספי שלעיל מוצג על בסיס לא מבוקר וכפוף לשינויים.

אודות תרו

תרו תעשייה רוקחית בע"מ היא חברת תרופות רב לאומית המבוססת על מדע, שמחויבת לענות על הצרכים של לקוחותיה באמצעות גילוי, פיתוח, ייצור ושיווק של מוצרי בריאות באיכות הגבוהה ביותר. למידע נוסף על תרו תעשייה רוקחית בע"מ, בקרו בבקשה באתר של החברה בכתובת www.taro.com.

הצהרת חוף מבטחים

הדוחות הכספיים המאוחדים הלא מבוקרים הוכנו על אותו בסיס כמו הדוחות הכספיים המאוחדים השנתיים, ולדעת ההנהלה, משקפים את כל ההתאמות הנחוצות כדי להציג באופן הוגן את המצב הכספי ותוצאות הפעילות של החברה. יש לקרוא את הדוחות הכספיים המאוחדים הלא מבוקרים יחד עם הדוחות הכספיים המאוחדים המבוקרים של החברה שכלולים בדוח השנתי של החברה על גבי טופס F-20, כפי שהוגש ל-SEC.

אמירות מסוימות בהודעה זאת הן מידע צופה פני עתיד כמשמעותו ב-Private Securities Litigation Reform Act של 1995. אמירות אלה כוללות, אך לא רק, אמירות שלא מתארות עובדות היסטוריות או שמתייחסות או קשורות לאירועים או נסיבות שהחברה "מעריכה", "מאמינה" או "מצפה" שיקרו או לשון דומה, ואמירות בנוגע לביצועים הכספיים של החברה, הזמינות של מידע כספי והערכות של תוצאות כספיות ומידע לגבי שנת הכספים 2020. למרות שהחברה מאמינה שהציפיות שמשתקפות במידע צופה פני עתיד זה מבוססות על הנחות סבירות, היא לא יכולה לתת ערובות לכך שהציפיות שלה יתגשמו. גורמים שיכולים לגרום לכך שהתוצאות בפועל יהיו שונות כוללים תנאים כלכליים כלליים מקומיים ובינ"ל, תנאי השוק והענף, שינוי במצב הפיננסי של החברה, תביעות משפטיות שיוגשו על ידי צד כלשהו לבית משפט כלשהו בישראל, בארצות הברית או בכל מדינה שתרו פועלת בה, פעולות רגולציה וחקיקה במדינות שתרו פועלת בהן, וסיכונים אחרים המפורטים מעת לעת בדוחות של החברה לרשות האמריקנית לניירות ערך, כולל הדוחות השנתיים שלה על גבי טופס 20-F. מידע צופה פני עתיד ישים רק ביום שבו הוא מפורסם. החברה לא מתחייבת לעדכן, לשנות או לתקן מידע צופה פני עתיד כלשהו, בין אם כתוצאה של מידע חדש, התפתחויות נוספות או עוקבות או מסיבה אחרת.

אנשי קשר

מריאנו א. בלגואר
סגן נשיא, סמנכ"ל כספים

(914) 345-9000
[email protected]

 וויליאם ג'. קוט
עוזר סגן נשיא, כספים ועסקים, גזבר וקשרי משקיעים

914)-345-9000)
[email protected]

תגיות של המאמר: 

כתבות נוספות בקטגוריה קריירה ועבודה, כספים ופיננסים

TRAFiX תומכת בהתרחבות הבינלאומית של Sigma Capital Partners MENA Limited חברת TRAFiX, ספקית גלובלית של טכנולוגיית מסחר וקיש
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד GNS: רוזן, יועץ למשקיעים בעל מוניטין ארצי, מעודד את משקיעי חברת Genius Group Limited  שספגו הפסדים העולים על מאה אלף דולר, לשכור ייצוג משפטי לפני מועד חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך הערך נגד Citadel Securities LLC ו-Virtu Americas LLC  - GNS משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
היום המועד האחרון לתביעה ייצוגית נגד EMBC: רוזן, המוביל בייצוג משקיעים, קורא למשקיעים ב- Embecta Corp.  שצברו הפסדים העולים על 100 אלף דולר, לקבל ייעוץ משפטי לקראת המועד האחרון החשוב ב-17 באוגוסט במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – EMBC משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PODD: רוזן, משרד עורכי דין מוביל לזכויות משקיעים, מעודד משקיעים ב- Insulet Corporation עם הפסדים של מעל מאה אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב ב-31 באוגוסט בתביעה ייצוגית בניירות ערך – PODD משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד HUBG: רוזן, משרד עורכי דין גלובלי ומוביל, מעודד משקיעים ב- Hub Group, Inc. עם הפסדים של מעל מאה אלף דולר להשיג ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב ב-28 באוגוסט בתביעה ייצוגית בניירות ערך – HUBG משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד BTU: רוזן, משרד עורכי דין מוערך, קורא למשקיעי חברת Peabody Energy Corporation שספגו הפסדים העולים על מאה אלף דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד החשוב ב-24 באוגוסט במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – BTU משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
Autheo פותחת את הכלכלה הציבורית שמאחורי מערכת ההפעלה האינטרנטית שלה באמצעות THEO חברת Autheo הודיעה היום על אירוע הנפקת האסימון (TG
תזכורת למועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד BRCB: רוזן, המוביל בייצוג משקיעים, קורא למשקיעי Black Rock Coffee Bar, Inc.   שספגו הפסדים העולים על מאה אלף דולר להשיג ייעוץ משפטי לקראת המועד האחרון החשוב ב-17 באוגוסט במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – BRCB משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
ריסקיפייד מדווחת על תוצאות חזקות ברבעון השני של 2026, לצד האצה בצמיחת ההכנסות ‏Riskified Ltd ‏(NYSE: RSKD), ("החברה", "ריסקיפייד
Unimed מרחיבה את פלטפורמת שירותי הבריאות הימיים שלה עם האימוץ הגובר של Telemed Plus Universal Maritime Solutions ("Unimed" או "החברה")
Voyager Interests ו- The Arab Energy Fund מודיעות על שותפות אסטרטגית ב-CRTS Global ‏Voyager Interests ‏("Voyager"), חברת השקעות פרטית
תערוכת Global WoodShow 2026 שמה במרכז את עתיד ענף העץ, הייצור החכם והקיימות בערב הסעודית תערוכת Saudi WoodShow משיקה את המהדורה השלישית של
המותג U.S. Polo Assn כובש את המקום הראשון בקרב כל מותגי הספורט ומטפס למקום ה-22 הכללי בדירוג בעלי הרישיונות הגלובליים המובילים לשנת 2026 של מגזין License Global U.S. Polo Assn.®, מותג הספורט הרשמי של United Stat
Bitget משיקה לשוק המוסדי את Project Archimedes בהיקף של 300 מיליון דולר לתמיכה בחברות מסחר כמותי ומנהלי נכסים Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השי
מוזיאון אגא חאן מקבל בברכה את הנסיך עלי מוחמד אגא חאן וסיירה בוג'אני למועצת המנהלים שלו מוזיאון אגא חאן שמח להודיע על המינויים של הנסיך על
Bitget מרחיבה את עסקי ה-CFD שלה עם פתרונות נזילות ברמה מוסדית Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הרח
מועד אחרון לתביעה נגד FUTU: רוזן, יועץ מיומן למשקיעים, מעודד משקיעים ב- Futu Holdings Limited עם הפסדים של מעל מאה אלף דולר, לקבל ייעוץ משפטי לקראת המועד החשוב ב- 25 באוגוסט במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – FUTU משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
חדשות למשקיעים ב- MANH: משרד רוזן עורכי דין מודיע על חקירה בנוגע להפרת חובות אמונים מצד דירקטורים ונושאי משרה בחברת Manhattan Associates, Inc. - MANH משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
מועד אחרון לתביעה נגד FSLR: רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד משקיעים ב- First Solar, Inc עם הפסדים של מעל מאה אלף דולר, לקבל ייעוץ משפטי לקראת המועד החשוב ב- 24 באוגוסט במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – FSLR משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי ד
אנדרסן גלובל מרחיבה את יכולותיה המשפטיות באמצעות Beech Incorporated Andersen Global מתקשרת בהסכם שיתוף פעולה עם Beech
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)