היישומים תפסו את מקומה של מגמת BYOD בארגונים

דרוג:

סקר עולמי חדש מגלה: היישומים תפסו את מקומה של מגמת BYOD בראש סדר העדיפויות של הארגונים בישראל

סקר עולמי חדש מגלה: היישומים תפסו את מקומה של מגמת BYOD בראש סדר העדיפויות של הארגונים בישראל
סקר שנערך בקרב 1,300 מנהלי מיחשוב בכירים ברחבי העולם חושף את החששות שלהם ביחס לתקציבים, יכולת עמידה בזמני השקה, בעיות האיכות ולצורך להציע חוויית משתמש עקבית במכשירים שונים
הטמעה מוצלחת של פרוייקטי ניידות בארגונים בישראל אינה מתמצה ביישום של פרויקטים לשימוש במכשירים שבבעלות העובדים (BYOD- Bring Your Own Device), ומחייבת אסטרטגיות ספציפיות על מנת להשיג איזון בין השירותים הניתנים במענה לצרכים של הלקוחות, מחלקת המיחשוב והעובדים. כך עולה מסקר עולמי חדש, TechInsights Report: Enterprise Mobility–It’s All About the Apps, שערכה פירמת Vanson Bourne עבור חברת CA Technologies (NASDAQ:CA).

מהסקר, שנערך בקרב 1,300 מנהלי מיחשוב בכירים ברחבי העולם ומישראל (ובהם 650 משיבים מ-13 מדינות באירופה) עולה כי למרות שבישראל מבינים היטב את יתרונות הניידות, הרי שחששות ביחס לתקציבים, ליכולת לעמוד בזמני השקה, לבעיות האיכות ולצורך להציע חוויית משתמש עקבית במכשירים שונים, הם המכשולים העיקריים שמקשים על האימוץ של הניידות.
ארגונים בישראל שיישמו בהצלחה פרויקטים של ניידות נהנו משיפור בשיעור של 16 עד 33 אחוזים בפעילות העסקית. השיפור בא לידי ביטוי בשימור העובדים, בגידול במספר הלקוחות שמשתמשים בתוכנה או בשירותים של החברה, בעלייה בהכנסות ובקצב השקה מהיר יותר של יישומים ושירותים חדשים.
עוד עולה מהדוח כי בסדר העדיפויות של מחלקות המיחשוב בישראל זוכים כיום פרויקטים שקשורים ללקוחות חיצוניים לעדיפות גבוהה מזו המיוחסת לפרויקטים פנימיים של שימוש במכשירים שבבעלות העובדים (BYOD). הדבר מעיד על החשיבות העסקית הקריטית שמיוחסת לפרויקטים של ניידות הפונים ללקוחות, ועל כך שמתייחסים אליהם לפחות באותה מידה של דחיפות כמו אל פרויקטים פנימיים. הפרויקטים הפונים ללקוחות נתפסים כאמצעי למתן מענה טוב יותר לדרישות של הלקוחות, על מנת לשפר את חוויית הלקוח ואת השיעורים הכוללים של שביעות הרצון.
"על מנהלי מיחשוב ראשיים בישראל מופעלים כיום לחצים עצומים במסגרת ההתמודדות עם הקצב המהיר של השינויים וההתפתחויות בטכנולוגיה. בתחום הניידות גוברת המורכבות בקצב מהיר, הן ביחס למשתמשים הפנימיים והן ביחס למערכות הפונות ללקוחות" אמר מאיר עמור , מנכ"ל , CA Technologies ישראל  "הסכנה לאי עמידה בדרישות חשובות של הרשויות, זליגה בשוגג של מידע עסקי, או פגיעה במוניטין המותג בשל חוויית לקוח גרועה במהלך קנייה ביישום המיועד למכשירים ניידים, הן רק כמה דוגמאות לסיכונים הניצבים בפני ארגונים בישראל שלא יישמו אסטרטגיית ניידות כלל-ארגונית".
ממצאים נוספים שעולים מהסקר:
זה הזמן ליישומים: עד כה התמקדו במחלקות המיחשוב של הארגונים בישראל בעיקר במכשירים, אך ההזדמנות האמיתית מצויה כיום דווקא בהתמקדות ביישומים הניידים.
 66 אחוזים מבין המשיבים ציינו כי יישומים ניידים הפונים ללקוחות או לעובדים ניצבים בראש סדר העדיפויות (בהשוואה ל-34 אחוזים שציינו פרויקטים פנימיים לשימוש במכשירים בבעלות העובדים וניהול מכשירים של העובדים).
 זה זמן הלקוחות: בתחילה התמקדו במחלקות המיחשוב בפרויקטים פנימיים לשימוש במכשירים בבעלות העובדים (BYOD) ובניסיון לרצות את העובדים. כיום מגיעות הדרישות גם מהלקוחות, ובמחלקת המיחשוב צריכים לתת מענה לשתי הקבוצות.
המניע מספר אחת לפרויקטים בתחום הניידות בארגונים בישראל הוא הביקוש הגובר מצד הלקוחות, כפי שציינו 56 אחוזים מבין המשיבים. זהו השיעור הגבוה ביותר מבין המשיבים לסקר בעולם.
מניעים נוספים כוללים את הצורך באבטחה גבוהה יותר של הגישה במכשירים ניידים לנתונים ויישומים קריטיים (40 אחוזים) וצורך במיסוד הגישה של העובדים לתשתיות החברה במכשירים ניידים (32 אחוזים).
זה הזמן ליזום במקום להגיב: במסגרת מגמת BYOD, במחלקות המיחשוב בעיקר הגיבו לדרישות העובדים. כעת, הביקוש ליישומים ניידים יוצר הזדמנות חדשה לקידום של פרויקטים עסקיים חדשים.
שיעורן של הוצאות הניידות מתוך תקציב המיחשוב הכולל יעלה בשלוש השנים הקרובות
ב-77 אחוזים. שיעורן של הוצאות הניידות מחוץ למחלקת המיחשוב יעלה ב-111 אחוזים, סיבה נוספת ליוזמות מצידה של מחלקת המיחשוב.
היתרונות רבים: לצד האתגרים, נהנים בארגונים בישראל גם מיתרונות כתוצאה מהיישום של פרויקטים בתחום הניידות, או מצפים ליהנות מהם.:
 80 אחוזים נהנים כבר מגידול בתפוקה של העובדים, או מצפים ליהנות מגידול כזה.
78 אחוזים נהנים כבר מעלייה בשביעות הרצון של הלקוחות, או מעלייה במספר הלקוחות שמשתמשים במוצרים או בשירותים של החברה, או מצפים ליהנות מעלייה כזו.
74 אחוזים נהנים כבר מעלייה בהכנסות מיישומים ניידים הפונים ללקוחות, או מצפים ליהנות מעלייה כזו.
" CA Technologies נמצאת במעמד המתאים ביותר לתת מענה לפערים בניהול ההוליסטי, הכלל-ארגוני, של הניידות" הוסיף עמור "הדוח מדגיש את חשיבות ההשקעות שביצענו בניידות ובטכנולוגיות מתקדמות נוספות. אין ספק שהמערכות הקיימות לניהול הניידות אינן נותנות מענה לצרכים של מחלקת המיחשוב".
מתודולוגיית הסקר
Vanson Bourne ערכה עבור CA Technologies את הסקר בקרב 1,300 מנהלי מיחשוב בכירים בענפים של שירותים פיננסיים, בריאות, ייצור וטלקום, וכן במגזר הציבורי, ב-21 מדינות בין החודשים מאי ויולי 2013. המשיבים לסקר כללו 650 מנהלים מאירופה (ישראל, איטליה, בריטניה, גרמניה, הולנד, המדינות הנורדיות, ספרד, פורטוגל, צרפת ושווייץ). המשיבים כללו מנהלי מיחשוב בכירים, מנהלים עסקיים, מנהלי פרויקטים או ארכיטקטים של מערכות מיחשוב בארגונים בעל הכנסות של 100 מיליון דולרים של ארה"ב ומעלה. לפרטים נוספים על הסקר ולהורדת המסמך בקרו כאן (here).

אודות CA Technologies

חברת CA Technologies INC.  (NASDAQ: CA) מציעה תוכנות ושירותים לניהול המחשוב. קבוצת  CA Technologies טכנולוגיות מתמחה בכל סביבות המחשוב – ממחשוב מיינפריים ועד סביבות וירטואליות וענני מחשוב. CA Technologies מנהלת סביבות מחשוב, מאבטחת אותן ומסייעת ללקוחות לספק שירותי מחשוב גמישים יותר. המוצרים והשירותים החדשניים של CA Technologies מעניקים תובנות חיוניות ושליטה מקיפה למחלקות מיחשוב שמבקשות לקדם את הגמישות העסקית. מרבית החברות ברשימת Global Fortune 500 מנהלות את מערכות המחשוב המתפתחות שלהן בעזרת CA Technologies טכנולוגיות. מידע נוסף באתרTechnologies   CA, בכתובת www.CA Technologies.com. עקבו אחר CA Technologies בשירות Twitter, בכתובת www.twitter.com/CA Technologiesinc.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
לפרטים נוספים: איריס ויינשטיין, טל: -19016660 – 03,  4363334 – 054   





תגיות של המאמר: 

כתבות נוספות בקטגוריה הייטק וטכנולוגיה

ZeptoMetrix משיקה בקרת H5N1 עם טכנולוגיית חלקיקים דמויי נגיפי חיידקים (PLP) ZeptoMetrix® שמחה להכריז על השקת NATtrol™ Influenz
Ditchit פוצצה את הציפור האייקונית של Twitter כדי לסמל את השקת השוק המקומי במפגן ראוי שמתאים לפולקלור של עמק הסיליקון, Ditchi
CSG ו-AWS מאיצות את שיתוף הפעולה ביניהן לצורך האצת המעבר לענן בשירותי תקשורת ובשירותים פיננסיים בכלכלה גלובלית המתפתחת במהירות, חברות המספקות שירו
Ververica מכריזה על שותפות עם Aiven - מעצימה ארגונים מובילים ליצירת ערך מהנתונים שלהם בזמן אמת ‏Ververica, היוצרת המקורית של Apache Flink®‎ והמוב
פתרונות בינה מלאכותית בקצה מהדור הבא עבור העולם האמיתי: ניווט אוטונומי לרחפנים, למעקב ורובוטיקה Lantronix Inc. לנטרוניקס (נאסד"ק: LTRX), מובילה עו
Gevers מתחילה עידן חדש של ניהול קניין רוחני של לקוחות עם השקתה של AQX Law Firm של Anaqua Anaqua, הספקית המובילה של פתרונות ושירותים טכנולוג
GA-ASI מוסיפה יכולת התרעה מוקדמת מוטסת של Saab ל-MQ-9B General Atomics Aeronautical Systems, Inc (GA-ASI)
Atos חושפת מרכז פעילות אבטחה מונע בינה מלאכותית בקטאר, המחזק את חוסן הסייבר האזורי Atos, מובילה עולמית בהמרה דיגיטלית ואבטחת סייבר, ח
eSIM Go ו- CSG Accelerateמפשטים את המסע של MVNO בעת שהשוק הגלובלי של מפעילי רשת וירטואלית ניידת (M
Hypernative מגייסת 40 מיליון דולר בסבב Series B להסרת מכשולי אבטחה למען אימוץ נרחב של Web3 ‏Hypernative, הספקית המובילה של פתרונות למניעת איו
DALI Alliance זוכה בגדול ב-LightFair 2025 עם שני פרסי חדשנות עבור +DALI DALI Alliance גאה להכריז כי +DALI, טכנולוגיית בקרת
VeriSilicon מציגה ביצועים גבוהים וניתנים להרחבה עםIPs  של מחשוב GPGPU-AI, המעצימים פתרונות AI לתעשיית הרכב ושרתי קצה VeriSilicon (688521.SH) הכריזה היום על החידוש האחר
הבינה מלאת החיבה של LG מביאה מגע אנושי לבינה מלאכותית LG Electronics משיקה את הקמפיין החדש שלה, "בינה מל
Zoom חושפת את Virtual Agent 2.0 כדי להעצים תמיכה בלקוחות חכמה ואוטונומית באמצעות סוכני בינה מלאכותית מהדור הבא Zoom Communications, Inc. (נאסד"ק: ZM) הציגה היום
Denodo השיגה את ההסמכה Snowflake Financial Services Competency, מה שמחזק את התמיכה בחדשנות בתעשייה ובמשילות של נתונים Denodo, מובילה בתחום ניהול הנתונים, הודיעה כי השיג
ExaGrid זכתה ב-2 פרסי תעשייה חדשים בתחרות פרסי האחסון ‏ExaGrid® , הספקית של הפתרון היחיד בענף לאחסון גיב
פתרון השבב המותאם AI-ISP של VeriSilicon מאפשר ייצור המוני של סמארטפונים ללקוחות ‏VeriSilicon ‏(688521.SH) הכריזה לאחרונה כי פתרון
זום משלימה את ההשקה של Zoom Phone בשישה מעגלי טלקום, עם תוכניות להתרחבות נוספת בהודו Zoom Communications, Inc. (נאסד"ק: ZM) הודיעה היום
דו"ח המלחמה בהונאות של Bitget מראה כי הונאות הקשורות לבינה מלאכותית גרמו להפסדים של 4.6 מיליארד דולר בשוק הקריפטוגרפיה בשנת 2024 Bitget, בורסת המטבעות הקריפטוגרפים המובילה וחברת W
Enlaps השיקה את המצלמה Tikee mini+ ‏Enlaps, החברה המובילה בפתרונות ניטור ארוכי טווח ל
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)