דרוג:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
המערכת הראשונה בעולם לדירוג של פליטות פחמן נמוכות בתעשיות המלט והבטון הושקה
*מערכת בינלאומית זו שואפת לתמרץ את הרכש של חומרי בניין ידידותיים יותר לסביבה
*המערכת תספק שקיפות ואמון, ותעזור לגופים ממשלתיים ולעסקים לזהות ולקנות מלט ובטון ידידותיים יותר לסביבה – החומרים הנפוצים ביותר בשימוש בעולם אחרי מים
לונדון, 24 באפריל 2025, (BUSINESS WIRE):
האיגוד הבינלאומי למלט ולבטון (GCCA) גאה להשיק את הדירוג החדש של פליטות פחמן נמוכות (LCR) בתעשיות המלט והבטון – מערכת דירוג בינלאומית שקופה וראשונה מסוגה שתאפשר לזהות מלט ובטון על סמך טביעות הרגל הפחמניות שלהם. מערכת הדירוג נועדה לעזור ללקוחות לתת עדיפות לידידותיות לסביבה בעת בחירת חומרי בנייה בעזרת סולם ברור ואינטואיטיבי מ-AA עד G.
מערכת ה-LCR מציעה כלי פשוט, שקוף וניתן להתאמה – בהשראת תוכניות הערכה מוכרות לדירוג היעילות האנרגטית, הנהוגות באירופה ובארה"ב – המאפשרת לקבלנים, לאדריכלים, לגופים ממשלתיים, למתכננים ולצרכנים בכל מקום בעולם לקבל החלטות מושכלות יותר וידידותיות יותר לסביבה.
תומס גיו, מזכ"ל ה-GCCA, אמר: "מלט ובטון הם היסודות של החיים המודרניים – החל מהבניינים שבהם אנחנו חיים ועובדים, עבור בכבישים שבהם אנחנו נוסעים וכלה בתשתיות התומכות במים נקיים ובאנרגיה ירוקה. עם העלייה בביקוש העולמי לבנייה ירוקה, הצורך בשקיפות רבה יותר בנושא טביעת הרגל הפחמנית של חומרי בנייה מקבל חשיבות גדולה יותר מאי פעם.
"המערכת שלנו לדירוג פליטות פחמן נמוכות תומכת בשיטות רכש של חומרים ידידותיים יותר לסביבה והיא תדרבן את כל המשתתפים בשרשרת הערך להאיץ את הפחתת פליטות הפחמן שלהם".
מערכת הדירוג נועדה לאפשר זיהוי קל במיוחד הודות לגרפיקה ויזואלית פשוטה שמציינת בבירור את דירוג המוצר. המערכת לדירוג של פליטות פחמן נמוכות בתעשיות המלט והבטון מספקת עקביות ויכולת השוואה. מדינות יכולות לאמץ את הדרגות המוצעות במערכת מבלי לבצע בהן שינויים, או להתאים אותן לצרכיהן אם חישוב טביעת הרגל הפחמנית הנהוג בהן שונה מהמקובל בעולם.
ריקרדו סביליאנו, מנהל האגף למערכות אנרגיה ולהפחתת פליטות הפחמן בארגון האו"ם לפיתוח תעשייתי (UNIDO), אמר: "זהו צעד ענק קדימה לקראת האחדה של הגדרות בינלאומיות לפליטות פחמן נמוכות בתעשיות המלט והבטון במטרה להפחית את פליטות הפחמן בעולם".
התעשייה מציגה התקדמות חשובה בזכות פרויקטי בנייה בולטים שכבר מדגימים את השימוש במלט ובבטון בעלי טביעת רגל פחמנית נמוכה יותר. השקת מערכת הדירוג הבינלאומית הזו מסמנת אבן דרך נוספת לעבר קיימות רבה יותר.
מרלן דאנס, מומחית להפחתת פליטות פחמן ולתכנון בר-קיימא ב-Bouygues Bâtiment International אמרה: "אנחנו סבורים שמערכת דירוג בינלאומית עקבית של פליטות פחמן נמוכות – שתאומץ על ידי כל המדינות ושתיושם על ידי כל ספקי הבטון – תשנה את כללי המשחק.
"אנחנו רואים ערך רב בכלי פשוט וידידותי למשתמש, המותאם לצוותי בנייה. הוא יעזור לצוותי הבנייה שלנו בשטח להבין ולנהל טוב יותר את טביעת הרגל הפחמנית של הבטון שבו הם משתמשים".
תומס גיו הוסיף: "מערכת דירוג זו מאפשרת כעת לגופים ממשלתיים, לקובעי מדיניות ולמגזר הפרטי לתת עדיפות למלט ולבטון בעלי טביעות רגל פחמניות נמוכות יותר בתהליך הרכש, מה שידרבן בתורו את התעשייה להתמקד בהפחתת פליטות הפחמן של חומרי בניין חיוניים אלה".
הערה לעורכים
מערכת הדירוג מיועדת לשימוש עם הצהרות לגבי ההשפעה הסביבתית של מוצרים (EPD), שמאומתות מטבען על ידי גופי הסמכה עצמאיים.
מערכת הדירוג משתמשת בהגדרות מספריות ביחידות שוות ערך לפחמן דו-חמצני גלום לטון מלט ולקוב מוצר בטון (ECO2e/m3), הנקרא גם "פוטנציאל להתחממות גלובלית" (GWP), כפי שחושב על פי תקנים להצהרות לגבי ההשפעה הסביבתית של מוצרים (EPD). ההגדרות של מוצרים אלה לפליטות פחמן "נמוכות" ו"כמעט אפסיות" נוצרו בהשראת ההגדרות לייצור מלט שחוברו על ידי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה (IEA) ומפת הדרכים של ארגון ה-GCCA לאפס פליטות פחמן בתעשיות המלט והבטון עד לשנת 2050.
מדינות יכולות לאמץ וליישם את המערכת של GCCA לדירוג של פליטות פחמן נמוכות בתעשיות המלט והבטון. היא כבר מאומצת ומיושמת בגרמניה. המשרד הפדרלי הגרמני לכלכלה ולהגנת האקלים ו-VDZ (האיגוד הגרמני למלט) פיתחו תוכנית המותאמת במלואה למערכת ה-GCCA והיא כבר מיושמת בשטח.
ארגון ה-GCCA עבד בשיתוף פעולה עם היוזמה להפחתה עמוקה של פליטות הפחמן בתעשייה (IDDI) ועם בעלי עניין כדי ליצור קבוצה של הגדרות בינלאומיות מקובלות לתעשיית הבטון. הגדרות אלה מוכנות לשימוש ברוב המכריע של המדינות. מדינות יכולות להתאים אותן לצרכיהן אם חישוב טביעת הרגל הפחמנית הנהוג בהן שונה מהמקובל בעולם. תהליך זה כבר הושלם בבריטניה.
ניתן להשתמש במערכת הדירוג של GCCA לפליטות פחמן נמוכות בתעשיות המלט והבטון בשילוב עם אמות מידה ויעדים לאומיים ומקומיים כדי לתמוך ברכש של מוצרים בעלי טביעת רגל פחמנית נמוכה.
גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת – https://www.businesswire.com/news/home/20250424485662/en
למידע נוסף - מדיה
פול אדלקה
מקור: האיגוד הבינלאומי למלט ולבטון Global Cement and Concrete Association (GCCA)
תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire
לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769 תגיות של המאמר: GCCA |
Global Cement and Concrete Association |
|
|