מטבעוני ועד על האש - סוגי קייטרינג לאירועים

אוכל ומסעדות :  |   | 24/11/2019
דרוג:

החוויה הקולינרית היום מפתיעה ומרגשת יותר מתמיד עם מגוון עשיר של גסטרונומיה בכל הסגנונות האפשריים. בהפקת אירוע תוכלו לבחור בין קייטרינג שיגשים עבורכם חלום מעורר תיאבון ויתפור תפריט שיקלע לחיך של הסועדים.

קיימים סוגים שונים של קייטרינג מסוג המטבח ועד הפרזנטציה כאשר כדאי לגבש את הקונספט המוביל לאירוע ולבחור בהתאם את הקייטרינג הנכון ביותר. אז מי הם השחקנים הבולטים בזירת הקייטרינג וכיצד לבחור את הקייטרינג המועדף?

 

כשר או לא כשר? זו השאלה!

אחת ההחלטות החשובות קשורה לכשרות של הקייטרינג בעוד שישנן חברות קייטרינג כשרות יש כאלה שאינן כשרות. אם חשוב לכם נושא הכשרות או אתם סבורים שלאורחים באירוע יהיה חשוב שהקייטרינג יהיה כשר, כמובן שכדאי לבחור בקייטרינג כשר ולאפשר לכולם ליהנות מהמטעמים ואם המצב הוא אחר, לא תהיו חייבים לשים על כך דגש. כדאי לבדוק מה השוני בין הכשר ללא כשר מבחינת תפריט ומטעמים וכמובן באיזו כשרות מדובר כאשר הקייטרינג כשר.
 

מה בשבילכם – חלבי או בשרי?

דילמה נוספת רלבנטית מבחינת סוג התפריט והאם הוא יהיה חלבי או בשרי כשכאן יש חשיבות רבה לטיימינג של האירוע. לרוב באירועי צהריים או ערב נהוג לבחור קייטרינג בשרי איכותי ולהציע ארוחה משביעה המבוססת על מנות בשריות במבחר מסחרר של מטעמים מסטייק אנטריקוט ועד סטייק פרגית, אסאדו משובח, עופיונים, המבורגר, תבשילי בשר מפנקים דוגמת נזיד בשר או כבדי עוף המוקפצים בתוספת פרטיות, מעורב ירושלמי, פויקה אותנטי כאשר באירועים המתקיימים בשעות הבוקר משתלבות טוב יותר מנות חלביות דוגמת סלטים מרעננים, פסטות ברוטב, פיצות ומאפים ישירות מהטאבון, בר סושי ועוד.
 
כאשר בוחרים חברה עם שף יצירתי ניתן להגיע לתוצאות מעניינות הן בזירה הבשרית והן בזירה החלבית, שילובי גוונים, מרקמים, שידוכים מעניינים בין מנות שביחד רוקחים ארוחה הרמונית. אלמנט חשוב נוסף שמשפיע על הבחירה קשור לכך האם הארוחה תכלול מנות צמחוניות ואפילו טבעוניות. כאשר בוחרים בסעודה חלבית ניתן באופן טבעי להציע מנות לצמחונים אך אם בוחרים בחלבי יש לדאוג למאכלים לטבעוניים, נטולי חלב וביצים ומנות פרווה כך שהתפריט יתאים לקונספט של הארוחה וגם למי שמנהל אורח חיים טבעוני.
 

הפרזנטציה קובעת

כדאי לגבש ביחד עם צוות הקייטרינג את סגנון ההגשה המועדף שמשחק תפקיד חשוב ביצירת החוויה הגסטרונומית המבוקשת. למשל, דוכני מזון מעוצבים מהווים אלטרנטיבה נהדרת לאירועים בהם רוצים להדגיש את ההיצע העשיר. כל דוכן הוא עולם ומלואו מבחינת סגנון אסתטי, מטבח ממדינה אחרת למשל אסיאתי מול ים תיכוני והסועדים יכולים לגשת לפי בחירתם כל פעם לדוכן אחר ולטעום מכל הבא ליד כאשר לרוב בדוכני מזון האוכל נרקח לנגד עיניהם של הסועדים. אופציה אחרת היא כמובן הגשה לשולחנות, כשמגבשים מבעוד מועד תפריט הכולל 3 מנות מראשונה דרך עיקרית ועד הקינוחים עם 3-4 מנות לבחירה בכל קטגוריה וההגשה מתבצעת ישירות לשולחנות או לפי הטרנד העכשווי של "מנות משותפות" – פלטות גדולות המאפשרות ליהנות משרינג באוכל למספר סועדים סביב השולחן. אופציה אטרקטיבית נוספת ופופולארית כיום היא של פינגר פוד, מנות טאפאס או מעדנים שכיף לנשנש בקלות – קונספט המתחבר מאוד לאירועי קוקטייל למיניהם בהם חשוב למארגנים שהמשתתפים יאכלו תוך כדי תנועה וייהנו מהאינטראקציה של המפגש. פינג פוד מאפשר לשמור על דינאמיקה קצבית במרחב.

אל תתפשרו על איכות ומקצועיות בבחירת האוכל לאירוע. חפשו את הצוות הנכון שיוכל להציע לכם מנות מפתיעות ומיוחדות ברמה האסתטית וברמת הטעם, חומרי גלם משובחים ועונתיים, התאמה לסגנון האירוע, הלוקיישן והטיימינג של האירוע – חורף, קיץ, יום או ערב וכמובן לנהל את האירוע בפועל ליצירת חוויה טעימה בלתי נשכחת. 

תגיות של המאמר: 

כתבות נוספות בקטגוריה אוכל ומסעדות

סוויג'ן משבחת את המסגרת הטכנולוגית החדשה של  סטיביה על ידי הרשות הבינלאומית לבטיחות במזון מחויבותה של חברת סוויג'ן לבריאות ולשלמות (בריאות ג
 VEGANZONE תצמיח קהילה טבעונית ב-196 מדינות! VEGANZONE, "אפליקציית-על" חיונית למי שמאמץ אורח חי
בישול ואפייה עם שמן זית - אבל איזה הכי מתאים רגע אחד לפני שאתם רוצים לאפות ולטגן עם שמן זית, הנ
רשת מסעדות Dickey's Barbecue Pit מתרחבת למצרים ההתרחבות הבינלאומית של Dickey’s Barbecue Pit ממשיכ
Sweegen מרחיבה את מערך הפחתת הסוכר עם ברזאין ממתיק עצמתי Sweegen מרחיבה את מערך הממתיקים הנרחב שלה בתחילת 2
סוויג'ן מענגת את הצרכנים בסין עם פרמיזציה של שוקולד קונדיטוריה דל קלוריות כששוק השוקולד באסיה-פסיפיק מגוון וטעם הצרכנים נמשך
חברת קונג'ן מרחיבה את השימור הטבעי באמצעות תסיסה במקביל לשגשוג מגמת "המותגים הנקיים" בקטגוריות מוצר
ww ww
רשת מסעדות Dickey's Barbecue Pit מתרחבת לפקיסטן מסעדת הברביקיו Dickey’s Barbecue Pit בלאהור, פקיסט
המוצר בסטיביה רבודיוזיד® M של חברת סוויג'ן אושר באירופה חותמה של חברת סוויג'ן Sweegen באירופה הפך בולט יות
סיפורה של Fooditive כאשר השפעתו של המדע הופכת לתנועה: סיפורה של Foodit
CKE Restaurants פותחת את המסעדה ה-1,000 שלה ברחבי העולם CKE Restaurants Holdings, Inc הכריזה על פתיחתה של
הכירו את Bestevia® מבית SweeGen המעבר של צרכנים רבים ממדינות אסיה לאימוץ אורח חיים
Bestevia® Reb M של סוויג'ן בדרך לאישור הסופי באיחוד האירופי SweeGen הודיעה שממתיק הסטיביה מהדור הבא שלה Bestev
SweeGen מודיעה על המסחור של Bestevia® Reb N SweeGen מאפשרת עולם יותר בריא, יותר נטול אשמה ויות
שבועות, חג הביכורים והיינות הלבנים לרגל חג הגבינות והביכורים שכולם אוהבים, ריכזנו עבו
מסעדת "שושנה וראובן" - דור שלישי למסעדנות מסעדת שושנה וראובן היא הגשמת חלומו של עמית נחום: ה
בר שייקים לאירוע בלתי נשכח בר שייקים הוא הדרך הקלה להציע לאורחים שלכם כיבוד ט
The Boiling Crab מודיעה על הסכם הרישוי הבינ"ל השני The Boiling Crab®, שהפכה לפופולרית כי היא מגישה דג
האקדמיה הקולינרית היפנית משיקה את Japanese-cuisin האקדמיה הקולינרית היפנית, שנמצאת במחוז קיוטו, יצרה
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)