יחסי ציבור למסעדות

דרוג:

פרסום הוא אחד המרכיבים הדומיננטיים והמשמעותיים בבסיס הכלכלי של כל עסק. יחסי ציבור הם דרך טובה לממש זאת בקרב עסקים רבים וגם בתחום המסעדות.

יחסי הציבור הוא מונח שבו נכללות כלל הפעולות אשר נעשות לשם השפעה על הציבור באמצעות אמצעי תקשורת ההמונים ולמען ענייניו של גוף מסוים. הגוף, הוא בדרך כלל גוף עסקי-כלכלי למטרות רווח (אך לעיתים גם עמותות ואגודות שזקוקות לתמיכה ציבורית וכלכלית) כמו חברה או עסק. אמצעי תקשורת ההמונים הם לרוב טלוויזיה-אינטרנט- עיתונות-רדיו כאשר לאינטרנט עדיפות גבוהה כיום.

הציבור הוא הציבור אליו פונה המפרסם, הגוף, כלומר קהל היעד שאילו מיועד השירות או המוצר אותו רוצה החברה לקדם בעזרת יחסי הציבור. האופציות לפעולות שיווק ופרסום הן בלתי מוגבלות, החל מפרסומות בטלוויזיה, פרסום אינטראקטיבי באינטרנט ואמצעים חזותיים ואינטראקטיביים מציאותיים אשר משולבים בפעולות יומיומיות בצורת שיווק או מיתוג סמוי ולא רק בצורה מובהקת.

 

מה זה בעצם כולל?

יחסי ציבור למסעדות הוא תחום רחב היקף אשר נכללים בו אלמנטים רבים, הרבה מעבר למה שמקובל לתאר. ישנם משרדי יח"צ המתמחים בתחום הקולינרי ובמסגרת תפקידם נותנים שירותים רבים המשולבים בכל היבטי המסעדה.

לא כל משרד פרסום מתאים לכל סוג של חזון בעל מסעדה. לכן מומלץ לערוך בירור מקדים לפני הכול על מנת להתאים באופן הטוב ביותר בין השניים. חזון שיתנגש עם אופן הפעולה של המשרד עלול ליצור חיכוכים בין שני הגורמים ולהביא לתוצאות לא אולטימטיביות.

 

ייעוץ אסטרטגי ובניית תדמית

במסעדה, ליחסי הציבור תפקיד מעמיק מעבר לפן השיווקי ברמה הראשונית, הפשוטה, והיא כוללת גם ייעוץ אסטרטגי הנוגע לכל ענייני המסעדה- התאמת תדמית המסעדה אל קהל היעד, בניית תפריט ייחודי וממותג, לעיתים גם מיקום מבנה המסעדה וייעוץ לגביי בחירת שפים למטבח המסעדה. כך מתממש תפקידו של משרד יח"צ כגוף יועץ בכל עניין ודבר התורם לחזות השיווקית של המסעדה ולתדמיתה בעיני קהל היעד והתקשורת בתחום.

בנוסף מתקיימת פעילות שיווקית על גבי האינטרנט, שמהווה את הנתח הגדול ביותר מכלל הפעילות השיווקית שנערכת עבור העסק. שיווק ופרסום בפורומים בנשואים קולינריים, אתרים  ייעודיים, בלוגי אוכל רשתות חברתיות ועוד. האינטרנט האו הפלטפורמה הטובה ביותר לכך משום שניתנת האפשרות להציג את האוכל על כל פרטיו, כולל תמונות מושכות וכולי.

יחסי ציבור למסעדות הכרחיים לשם שדרוג העסק מבחינה שיווקית או בנייה  מראשיתו תוך תכנון וייעוץ שיווקי נכון ויעיל, משרד הפרסום EK DIGITAL ישמח לסייע לכם במיתוג המסעדה שלכם.
תגיות של המאמר: 

כתבות נוספות בקטגוריה אוכל ומסעדות

איגוד יצרני הסאקה והשוצ'ו ביפן: מומחי משקאות עולמיים חוקרים את תרבות הסאקה, ההונקאקו שוצ'ו והאוואמורי היפנית איגוד יצרי הסאקה והשוצ'ו ביפן - ‏The Japan Sake an
ג'יי ג'יי ג'וליוס סון, סולן KALEO, והיזם רוברט ווסמן ישיקו אוסף יין ייחודי במהדורה מוגבלת ב-WineParis ג'יי ג'יי ג'וליוס סון (JJ Julius Son), סולן להקת ה
fgjh ghj
Kolmar BNH מחוללת מהפכה ב-ESG עם HemoHIM, תוסף בריאות ידידותי לסביבה Kolmar BNH KRX: 200130)), יצרנית מובילה ומפתחת של
Kolmar BNH, יצרנית HemoHim, קיבלה סיווג NAI (אין התוויה לפעולה) מה-FDA בארה"ב 'HemoHim', תוסף בריאותי המיועד לחיזוק המערכת החיסו
סדנאות בישול ואפיה לגיבוש צוותים, למשפחות, לחברים סדנאות בישול ואפייה הפכו בשנים האחרונות לפעילות פו
Kolmar BNH מזרזת את הרחבת השוק האירופי עם HemoHIM G מונחה הטכנולוגיה שלה Kolmar BNH (KRX: 200130), חברת פיתוח וייצור מקורי
Kakaku.com: השקת שירות ההזמנות הגדול ביותר ביפן ממסעדות עבור תיירים Tabelog*2, ממנועי החיפוש וההזמנות הגדולים ביפן ממס
Kolmar BNH מחזקת את יכולת התחרות הגלובלית באמצעות פונקציונליות כפולה של HemoHIM Kolmar BNH (KOSDAQ: 200130), יצרנית פיתוח מקורי (O
Kolmar BNH מרחיבה את השוק הגלובלי שלה ומשיקה את HemoHIM G בטייוואן Kolmar BNH (KRX: 200130), פירמה קוריאנית מובילה לפ
Hemohim, מזון פונקציונלי לחיזוק המערכת החיסונית, מכה גלים בקהילה הגלובלית ‏Hemohim צובר פופולריות מרשימה בשוק הגלובלי כאחד מ
איגוד יצרני הסאקה והשוצ'ו ביפן קיים ארוחת ערב בליון לציון שיתוף הפעולה עם אומני קולינריה צרפתים Japan Sake and Shochu Makers Association - איגוד י
Fresh Del Monte חושפת את Rubyglow® Pineapple, האננס עם הקליפה האדומה Fresh Del Monte Produce Inc (סימול בורסת ניו יורק:
Crurated מכריזה על זמינות בלעדית של יינות אוסף וינטג' מדומיין רוברט גרופייר הן עבור קונים פרטיים והן עבור מסעדות ברחבי העולם Crurated, קהילת היין הלונדונית שנועדה לחבר בין אני
פסטיבל הקוקטיילים הגדול בעולם חושף את ג'ייקוב מרטין כברמן הטוב בעולם ג'ייקוב מרטין, מקנדה, הוכר על ידי אגדות התעשייה כב
Mosa Meat מוסמכת B Corp Mosa Meat, מובילה בייצור בשר בקר מתורבת, הודיעה ה
Rebaudioside M של סוויג'ן קיבל הרשאה מלאה לשימוש בבריטניה חדשנית המתיקות והטעמים העולמית, Sweegen הודיעה כי
הבשרים של Arby's מגיעים לערב הסעודית ‏Arby’s, מרשתות המסעדות הגדולות בארצות הברית, הכרי
Mosa Meat מתכוננת לכניסה לשוק על ידי פתיחת קמפוס הבשר המתורבת הגדול בעולם עד כה ועבודה עם השף בעל שני כוכבי מישלן הנס ואן וולדה Mosa Meat, מובילה בתחום הבשר המעובד שמגדלת בשר בקר
טכנולוגיית החלבון המתוק מבוסס הברזאין של סוויג'ן זכה לסטטוס FEMA GRAS חדשנית המתיקות והטעמים העולמית, Sweegen הודיעה כי
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)