יחסי ציבור למסעדות

דרוג:

פרסום הוא אחד המרכיבים הדומיננטיים והמשמעותיים בבסיס הכלכלי של כל עסק. יחסי ציבור הם דרך טובה לממש זאת בקרב עסקים רבים וגם בתחום המסעדות.

יחסי הציבור הוא מונח שבו נכללות כלל הפעולות אשר נעשות לשם השפעה על הציבור באמצעות אמצעי תקשורת ההמונים ולמען ענייניו של גוף מסוים. הגוף, הוא בדרך כלל גוף עסקי-כלכלי למטרות רווח (אך לעיתים גם עמותות ואגודות שזקוקות לתמיכה ציבורית וכלכלית) כמו חברה או עסק. אמצעי תקשורת ההמונים הם לרוב טלוויזיה-אינטרנט- עיתונות-רדיו כאשר לאינטרנט עדיפות גבוהה כיום.

הציבור הוא הציבור אליו פונה המפרסם, הגוף, כלומר קהל היעד שאילו מיועד השירות או המוצר אותו רוצה החברה לקדם בעזרת יחסי הציבור. האופציות לפעולות שיווק ופרסום הן בלתי מוגבלות, החל מפרסומות בטלוויזיה, פרסום אינטראקטיבי באינטרנט ואמצעים חזותיים ואינטראקטיביים מציאותיים אשר משולבים בפעולות יומיומיות בצורת שיווק או מיתוג סמוי ולא רק בצורה מובהקת.

 

מה זה בעצם כולל?

יחסי ציבור למסעדות הוא תחום רחב היקף אשר נכללים בו אלמנטים רבים, הרבה מעבר למה שמקובל לתאר. ישנם משרדי יח"צ המתמחים בתחום הקולינרי ובמסגרת תפקידם נותנים שירותים רבים המשולבים בכל היבטי המסעדה.

לא כל משרד פרסום מתאים לכל סוג של חזון בעל מסעדה. לכן מומלץ לערוך בירור מקדים לפני הכול על מנת להתאים באופן הטוב ביותר בין השניים. חזון שיתנגש עם אופן הפעולה של המשרד עלול ליצור חיכוכים בין שני הגורמים ולהביא לתוצאות לא אולטימטיביות.

 

ייעוץ אסטרטגי ובניית תדמית

במסעדה, ליחסי הציבור תפקיד מעמיק מעבר לפן השיווקי ברמה הראשונית, הפשוטה, והיא כוללת גם ייעוץ אסטרטגי הנוגע לכל ענייני המסעדה- התאמת תדמית המסעדה אל קהל היעד, בניית תפריט ייחודי וממותג, לעיתים גם מיקום מבנה המסעדה וייעוץ לגביי בחירת שפים למטבח המסעדה. כך מתממש תפקידו של משרד יח"צ כגוף יועץ בכל עניין ודבר התורם לחזות השיווקית של המסעדה ולתדמיתה בעיני קהל היעד והתקשורת בתחום.

בנוסף מתקיימת פעילות שיווקית על גבי האינטרנט, שמהווה את הנתח הגדול ביותר מכלל הפעילות השיווקית שנערכת עבור העסק. שיווק ופרסום בפורומים בנשואים קולינריים, אתרים  ייעודיים, בלוגי אוכל רשתות חברתיות ועוד. האינטרנט האו הפלטפורמה הטובה ביותר לכך משום שניתנת האפשרות להציג את האוכל על כל פרטיו, כולל תמונות מושכות וכולי.

יחסי ציבור למסעדות הכרחיים לשם שדרוג העסק מבחינה שיווקית או בנייה  מראשיתו תוך תכנון וייעוץ שיווקי נכון ויעיל, משרד הפרסום EK DIGITAL ישמח לסייע לכם במיתוג המסעדה שלכם.
תגיות של המאמר: 

כתבות נוספות בקטגוריה אוכל ומסעדות

ניקוי מנדפים וארובות במסעדות כיצד מנקים מנדפים על פי תקן 1001-6 הישראלי, ותקן N
סטארבקס וקבוצת עליבאבא יוצרות שותפות אסטרטגית כדי לשנות את חוויית הלקוח בענף הקפה בסין חברת הקפה סטארבקס ו-Alibaba Group Holding Ltd הודי
קייטרינג חלבי, זה כל הסיפור קייטרינג חלבי מספק במה למעצבים בתחום האוכל, כך שאם
ענף המאפים בסין בתערוכת Bakery China 2018 עם שטח תצוגה של יותר מ-200,000 מטרים רבועים השנה,
אמיליה אירועים – המקום שלכם לכל אירוע מאז ומתמיד נודעו מקומות לאירועים בראשון לציון כמקו
איך מוצאים אולם אירועים קטן בשרון? כשאתם שואפים למצוא אולם אירועים קטן בשרון, המשימה
המותג האמריקני הגדול Chefman משיק את ״אתגר החדשנות״ בישראל Chefman גאה להכריז על אתגר החדשנות של Chefman, הז
Retail Food Group שמה על הכוונת את המזרח התיכון כחלק מהתרחבות גלובלית חברת המזון והמשקאות הגלובלית עושה גלים בשווקים הבי
הכירו את אטורה החיפוש אחר אולם אירועים במרכז אינו פשוט. בלב הפועם
כאשר המארחת רק רוצה לברוח לחו"ל, תנו לה את זה... מי לא רוצה לסיים את ארוחת החג ולצאת לחופשה שניה א
כנסים בתל אביב - אזור מושלם לארגון הכנס שלך כל מה שכדאי לדעת רגע לפני שחושבים להפיק ולהרשים כנ
Publicis Groupe: פתיחת המסעדה החדשה Le Drugstore Publicis Drugstore זוכה לחיים חדשים עם הפתיחה של ה
רון פוגל מונה לנשיא מסדר אבירי הגריל בישראל רון פוגל מונה לנשיא מסדר אבירי הגריל בישראל, פוגל,
כלי מטבח לבית - המתנה המושלמת הידעת כי אם יש לך חברה שרוטנת על הקשיים בבישול במט
תפריט אוכל מוכן לאירועים מאז ומתמיד שאפו בעלי אירועים להזמנת קייטרינג כחלק
ט"ו בשבט – חגיגה של פירות ט"ו בשבט טומן בחובו הרבה ניחוחות וטעמים - במאמר זה
באלרמי - אוכל ואנשים "באלרמי" נולד מאהבה לאוכל ובישול, מהרצון לשתף אנשי
המטבח הביתי של מאיר פתליות מטבח ביתי וכשר המוציא כל יום ביומו אוכל אותנטי, בר
למקומות, היכון, לוש! נבחרת האופים והקונדיטורים של ישראל תיסע בסוף החודש
אירועי בריתות - כל מה שכדאי לדעת מדריך מיוחד בנושא אירועי בריתות עם מספר טיפים חשוב
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)