דאסו סיסטמס: תוצאות כספיות לרבעון ראשון של 2014

דרוג:

צמיחה של 8% בהכנסות מרישיונות חדשים

דאסו סיסטמס (Dassault Systèmes), חברת ה- 3DEXPERIENCE, הציגה תוצאות כספיות בלתי מבוקרות על פי IFRS לרבעון הראשון שהסתיים ב-31 במרץ, 2014. תוצאות אלו נסקרו על ידי דירקטוריון החברה ב- 22 באפריל 2014.

 

עיקר התוצאות (בלתי מבוקרות):

·         ההכנסות האורגניות מרישיונות חדשים צמחו ב-6% במונחי שער חליפין קבוע.

·         ההכנסות (non-IFRS) באסיה צמחו ב-10% במונחי שער חליפין קבוע. הובילו את הצמיחה יפן, דרום קוריאה וסין.

·         ההכנסות מתוכנת ENOVIA עלו ב-12% במונחי שער חליפין קבוע, כשהן מונעות על ידי אימוץ V6.

·         התקדמות ברכישת Accelrys.

·         דירקטוריון החברה מציע פיצול מניה של 2 ל-1.

·         היעדים הפיננסים לשנת 2014 מאושרים ומעודכנים כדי לכלול רכישת Accelrys והשפעות של שערי מטבע.

 

"הפעילות שלנו ב-2014  מתמקדת בהגדלת הערך של פתרונות החברה עבור הלקוחות, באמצעות פלטפורמת ה-3DEXPERIENCE ואסטרטגיה למיקוד בפתרונות למגזרי תעשייה. כעת ברור כשמש כי הפתרונות שלנו קריטיים כדי לאפשר ללקוחותינו ליצור מוצרים חדשניים וחוויות המשפיעות על השורה התחתונה שלהם", אמר ברנרד שארלס, נשיא ומנכ"ל דאסו סיסטמס.

 

"המומנטום של ארכיטקטורת V6 ממשיכה להיבנות, והתוצאה היא עליה במספר ההפעלות המוצלחות  אצל לקוחות במהלך הרבעון האחרון. חברות מובילות בעולם בתחומי הרכב, ההיי טק, מדעי החיים, מוצרי צריכה וקמעונאות, הטמיעו את פלטפורמת ה-3DEXPERIENCE שלנו על בסיס פלטפורמת V6. אנו עובדים על לשכפל את ההצלחות הללו עם כוח המכירות הישירות הבינלאומי שלנו, ובמקביל גם להאיץ את הכניסה לתעשיות חדשות דרך מכירות שאינן ישירות".

 

"רכישת Accelrys, החיונית עבור דאסו סיסטמס, מתקדמת היטב. היא מתבססת על הידע שלנו באינטגרציה של תוכנה ועל מערך פתרונות ה-PLM וה-3DEXPERIENCE, יחד עם היכולות של Accelrys בכימיה מולקולרית ובניהול חדשנות מדעית. הן יותר ממשלימות – הן מתאימות כמו כפפה האחת לשניה. שילוב המאמצים בין שתי החברות מייצר פוטנציאל משמעותי להאצת החזון ומפת הדרכים המשותפת, ולהתרחבות לחומרים חדשים. יתרה מכך, התזמון של השלמת הרכישה, תואם היטב להצגת ההצעה הראשונה שלנו לבינה עסקית ביולוגית, המתוכננת להשקה בקרוב. יחדיו אנו מעשירים את היצע המוצרים שלנו עבור תעשית מדעי החיים ותעשיות מבוססות נוסחאות, וכן עבור לקוחות במספר תעשיות אחרות אותן אנו משרתים, כגון ההיי טק".

 

 

 

 

 

 

סך ההכנסות (על פי IFRS ו- non-IFRS) צמחו ב-9% כשכל האזורים הציגו צמיחה. ההכנסות מתוכנה עלו ב-7% (IFRS) ו-6% (non-IFRS). להוציא רכישות ופיצולים, הכנסות non-IFRS מתוכנה צמחו ב-4%. שירותים והכנסות אחרות צמחו ב-40%, המשקפים הכללה של רכישות עם מגוון רחב יותר של הכנסות משירותים (כל מדדי הצמיחה במונחי שער מטבע קבוע).

 

על בסיס אזורי, הכנסות non-IFRS באסיה צמחו ב-10%, בהתבסס על פעילות עסקית חדשה חזקה ביפן, ונתמכו על ידי דרום קוריאה וסין. הכנסות non-IFRS באירופה צמחו ב-8%, אותן מובילות בריטניה וצפון אירופה. הכנסות non-IFRS באמריקה צמחו ב-8%, בהתבסס על צמיחה בשירותים (כל מדדי הצמיחה במונחי שער מטבע קבוע).

 

צמיחת ההכנסות מתוכנה non-IFRS משקפת מגמות של חזרה לצמיחה בהכנסות מרישיונות חדשים, והמשכיות חזקה בפעילות  אחזקה. בפרט, הכנסות מרישיונות חדשים צמחו ב-8% בסך הכל וב-6% על בסיס אורגני. החברה מציינת צמיחה דו ספרתית ברישיונות חדשים באסיה ובאירופה. הכנסות חוזרות מתוכנה צמחו ב-5% (IFRS ו- non-IFRS) בהתבסס על צמיחה בפעילות אחזקה (כל מדדי הצמיחה במונחי שער מטבע קבוע).

 

בבחינה של הכנסות non-IFRS מתוכנה על פי קווי מוצרים, ENOVIA הציגה גידול של 12% המתבסס על אימוץ מואץ של V6, צמיחה של 1% ב-CATIA על בסיס תוצאות מעורבות, צמיחה של 5% של SOLIDWORKS המובלת באמצעות צמיחה בפעילות אחזקה, תוכנות אחרות הציגו צמיחה של  13% המשקפות את הוספת Apriso ו- RTT, וצמיחה דו ספרתית של SIMULIA (כל מדדי הצמיחה במונחי שער מטבע קבוע).

 

רווח תפעולי על פי IFRS מסתכם ב-80.3 מיליון יורו. רווח תפעולי על בסיס non-IFRS עלה ב-1.6% ל- 139.5  מיליון יורו ושיעור הרווח התפעולי ירד ל-27.7%  בהשוואה ל-29.0%. על בסיס אורגני, להוציא שער מטבע וכן זיכוי מס חד פעמי על מחקר ופיתוח, שיעור הרווח התפעולי גדל בכמעט 100 נקודות בסיס.

 

רווח נקי מדולל לפי IFRS למניה ירד ב-27.6%, בעוד על בסיס non-IFRS, רווח נקי מדולל למניה ירד ב- 6.4% ל- 0.73 יורו, המשקף השפעה של  9 נקודות אחוז מתנודות שער מטבע שליליות.

 

רכישות V6 מהוות 24% מהכנסות מהרישיונות החדשים ברבעון הראשון, אותן מובילות לקוחות בתחומי  התחבורה והתעבורה, היי טק, מדעי החיים ומוצרי צריכה וקמעונאות.

 

תזרים מזומנים ונקודות ציון נוספות

תזרים המזומנים התפעולי הנקי ברבעון הראשון של 2014 היה 182.3 מיליון יורו, בהשוואה ל- 185 מיליון יורו בתקופה המקבילה ב-2013. החברה השלימה רכישות במזומנים בסך 159.9 מיליון יורו. רכישות מניה שהושלמו בסך 53.5 מיליון יורו, והתקבלו מזומנים עבור אופציות שהופעלו בסך 13.3 מיליון יורו.

 

ב-31 במרץ, 2014, המצב הפיננסי הנקי היה 1.41 מיליארד יורו, בהשוואה ל- 1.44  מיליארד יורו ב-31 בדצמבר, 2013. מזומנים, ושווי ערך מזומנים, והשקעות קצרות טווח הסתכמו ב- 1.77 מיליארד יורו, וחוב ארוך טווח היה 360.5 מיליון, בהשוואה ל- 1.8 מיליארד יורו ו-360  מיליון יורו בהתאמה, נכון ל-31 בדצמבר 2013.

 

תחזית עסקית

תיבו דה טרסון, סמנכ"ל הכספים בדאסו סיסטמס אמר: "אנו מעודדים לראות צמיחה בהכנסות מרישיונות חדשים, צמיחה של 8% בסך הכל, ו-6% על בסיס אורגני במונחי מטבע קבוע. זו מתבססת על צמיחה חזקה של ENOVIA ולמרות רוח נגדית חזקה, בייחוד בתעשיית המכרות והחלל והתעופה, המשפיעה על רישיונות חדשים וכן על התפתחות מינויים. 

 

"הרווח התפעולי של הרבעון הראשון ושיעור הרווח, וכן תוצאות הרווח למניה עברו את היעדים שלנו. להוציא הטבת מס חד פעמית שנרשמה במחקר ופיתוח, והשפעה של מטבע ורכישות, שיעור הרווח התפעולי non-IFRS שלנו עמד על 30%, שיפור של 100 נקודות בסיס בהשוואה לרבעון הראשון של 2013. עבור השנה כולה, אנו ממשיכים לכוון לשיפור ברווח התפעולי האורגני non-IFRS ברמה של כ-150 נקודות בסיס.

 

"במבט על התחזית שלנו, אנו מאשרים את היעדים הפיננסים שלנו ל-2014, ומעדכנים אותם על פי שערי מטבע ורכישת Accelrys, אשר מתקדמת היטב ואמורה להיסגר בקרוב".

 

לתוצאות המלאות ניתן להיכנס לקישור:                                      

http://www.3ds.com/press-releases/single/dassault-systemes-reports-new-licenses-revenue-growth-of-8-in-constant-currencies/

 

---

דאסו סיסטמס ישראל הוא הסניף הישראלי של חברת התלת ממד Dassault Systèmes, המספקת לעסקים ולאנשים כלים ליצירת עולמות וירטואליים לדמיין חידושים ברי קיימא. פתרונות ה-3DEXPERIENCE של החברה משנים את הדרך בה מתכננים, מייצרים ומסופקים מוצרים. הפתרונות המשולבים של דאסו סיסטמס מקדמים אימוץ של חדשנות חברתית, ומרחיבים את האפשרויות לשפר את העולם האמתי באמצעות העולם הווירטואלי. הקבוצה מביאה ערך ליותר מ-190,000 לקוחות מכל הגדלים, בכל התעשיות, ביותר מ-140 מדינות.

CATIA, DELMIA, ENOVIA, SIMULIA, SolidWorks, 3DVIA, GEOVIA , EXALEAD, 3DSwYm ו-Netvibes הם סימנים מסחריים רשומים של דאסו סיסטמס או של חברות הבנות שלה בארה"ב ובמדינות נוספות. למידע נוסף על דאסו סיסטמס ישראל בקרו באתר: www.3ds.com\Israel.

 


תגיות של המאמר: דאסו סיסטמס |

כתבות נוספות בקטגוריה הייטק וטכנולוגיה

VeriSilicon מציגה את CPP2000 - קניין רוחני לשלב שאחרי עיבוד התמונה במצלמות עבור יישומי רובוטיקה משובצת וראייה ניידת VeriSilicon ‏(688521.SH) הודיעה היום על הקניין הרו
Jeppesen ForeFlight חושפת אסטרטגיית בינה מלאכותית סוכנית ומנוע עבור תעשיית התעופה Jeppesen ForeFlight חשפה היום את מנוע הבינה המלאכו
מחקר חדש של KnowBe4 מזהיר: סוכני בינה מלאכותית בלתי מפוקחים ודיפ-פייקים מתוחכמים מהווים איום חמור על ארגונים באיחוד האמירויות הערביות ובערב הסעודית חברת KnowBe4, המובילה העולמית בתחום אבטחת כוח העבו
Autheo מציגה את מערכת ההפעלה של האינטרנט: שכבת תיאום מבוזרת עבור האינטרנט, הבלוקצ'יין והבינה המלאכותית Autheo השיקה את Mainnet של מערכת ההפעלה המבוזרת של
מבניר זכתה בפרס שותפת השנה של דויטשה טלקום לחדשנות הרשת הטובה ביותר Mavenir, חברת התוכנה שבונה רשתות סלולר מבוססות ענן
מיטיגה משיקה את Agentic Runtime Security לתשתיות מודרניות Mitiga, המובילה במניעת פרצות ללא השפעה, הודיעה היו
ExaGrid זכתה ב-4 פרסי תעשייה בטקס פרסי האחסון ®ExaGrid, ספקית אחסון הגיבוי העצמאית הגדולה בעולם,
GA-ASI מתאימה את תחנת הבקרה הקרקעית להטסת MQ-9B General Atomics Aeronautical Systems, Inc (GA-ASI)
Legion Security זמינה כעת ב-Google Cloud Marketplace, ומשלבת בפלטפורמת אבטחת הסייבר שלה את המודלים מתקדמים של גוגל Legion Security, חברה הפועלת בתחום אבטחת המידע ומס
Denodo הוכרה כ-"אחת שכדאי לעקוב אחריה" בדו"ח Modern Marketing Data Stack של Snowflake Denodo, חברת שכבת הנתונים מבוססת הבינה מלאכותית, ה
Datavault AI Inc (נאסד"ק: DVLT) ו-WiSA Technologies מכריזות על מערכות הקולנוע הביתי Goho LS7 2.0 ו-5.1 עם קישוריות אלחוטית של WiSA E Datavault AI Inc. (נאסד"ק: DVLT), באמצעות חטיבת מד
הדפסה יוצרת בעיית 'נתונים אפלים' בארגונים. VasionⓇ חידשה שוב ופיתחה פתרון לבעיה. בכל פעם שעובדים משתמשים באפשרות 'קובץ > הדפסה' כדי
Mavenir משיקה מסגרת אבטחת שירות סוכנית לניטור ותפעול הרשת Mavenir, ספקית תשתית הרשת הפועלת באופן טבעי ענן, ה
זיליז משיקה את Vector Lakebase, ומרחיבה את מסד הנתונים הווקטורי הנפוץ ביותר בעולם לכדי פלטפורמת נתונים אחודה עבור בינה מלאכותית Zilliz, החברה שמאחורי Milvus, מסד הנתונים הווקטורי
Straive רוכשת את NextGen Invent במטרה לחזק את יכולות היישום וההטמעה התפעולית של נתונים ובינה מלאכותית Straive, מובילה עולמית בתחום היישום והתפעול של פתר
תכירו: Agent Architect ו-Agent Performance Suite עבור Zoom Virtual Agent חברת זום Zoom Communications, Inc. (נאסד"ק: ZM) הכ
Mitiga Labs הכריזה על השקת Skillgate, כלי לזיהוי סיכונים במיומנויות ובהגדרות של סוכני בינה מלאכותית ‏Mitiga, המובילה באבטחת זמן ריצה של סוכנים לענן, S
Mavenir מעצימה את ההשקה של My ENet App, ומאחדת סלולר, פס רחב ו-IPTV עבור מנויי ENet בגויאנה Mavenir, חברת התוכנה שבונה רשתות סלולר מבוססות ענן
i2c זכתה להוקרה על מערכת גילוי הונאות מבוססת בינה מלאכותית במסגרת פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור MEA לשנת 2026 i2c Inc.‎, חברת טכנולוגיה פיננסית גלובלית וחדשנית,
מבניר משתפת פעולה עם רד האט כדי להשיק פלטפורמת בינה מלאכותית משולבת שתהפוך מפעילים לספקי שירותי בינה מלאכותית Mavenir הכריזה היום על פלטפורמת בינה מלאכותית משול
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)